Zaraćene strane imaju još jedan tjedan do primirja

sirija rat
Rusija i SAD su dogovorile u petak kako će se u Siriji proglasiti primirje u roku od tjedan dana, no, tih tjedan dana moglo bi biti itekako intenzivno - izvori s terena prenose kako ruske zračne snage nastavljaju s bombardiranjem položaja militanata, sa svom žestinom.

U isto vrijeme oglasio se i sirijski predsjednik Bashar al-Assad s jasnom porukom da će se borba nastaviti sve dok vlasti ne vrate kontrolu nad cijelom zemljom.

U ekskluzivnom intervjuu za novinsku agenciju AFP, Assad je poručio kako zaista postoji rizik da bi Saudijska Arabija i Turska mogle krenuti u invaziju njegove zemlje, no on i dalje vjeruje u konačnu pobjedu.

Kompletan intervju Assada za AFP, na engleskom jeziku, možete pročitati ovdje: http://sana.sy/en/?p=69220

No, hoće li u ovih tjedan dana sirijska vojska pokušati nešto veliko? Možda krenuti na istočni Aleppo? Jer vremena je očito malo, a John Kerry je već poručio kako očekuje od Rusije da zaustavi Assada. "Ukoliko Assadov režim ne bude prihvaćao ove odgovornosti, očekujemo od Iranaca i Rusa da ga prisile na prihvaćanje obećanja koja su nam dali... ukoliko se to ne desi, međunarodna zajednica svakako neće sjediti ovdje i glumiti budale", rekao je Kerry.