FOTO/VIDEO  Vojnika odjenuli kao zatvorenika iz Guantanama i odrubili mu glavu

isil teroristi

... masakr nad više od 200 sirijskih vojnika, koje su prethodno razodjenuli i vucarali ih po pustinji, objavili su još jedan. Ovaj put su ponovili se 'pohvalili' pogubljenjem sličnom kao onom američkog novinara Jamesa Foleya, prenose Agencije.

Žrtva je ovaj put kurdski vojnik koji je zarobljen s njih još 15. Pripadnici Islamske države pred kamerama su mu odrubili glavu s namjerom da pošalju poruku Kurdima da raskinu savez sa Zapadom s kojim se bori protiv kalifata.

U videu su poslali i prijeteću poruku kojom su poručili da će odrubiti glave svim zarobljenicima ukoliko se SAD ne povuče iz Iraka i ne prestanu podržavati Kurde u borbi protiv Islamske države.

Pripadnici ove zločinačke organizacije poslala je još jednu suptilnu poruku Amerikancima. Naime, kurdske zarobljenike odjenuli su u odore koje nose zatvorenici u poznatom zatvor Guantanamo.

SAD razmatraju vojne opcije protiv Islamske države

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u četvrtak da Sjedinjene države razmatraju različite vojne opcije protiv pripadnika Islamske države (IS) u Siriji ali, istaknuo je, strategija se tek razrađuje.

Obama je pred novinarima u Bijeloj kući odbacio spekulacije kako se nalazi "na rubu odluke" o proširenju zračnih napada na nove IS-ove ciljeve u Iraku, koje dosad još nisu napali američki zrakoplovi, prenosi agencija Reuters.

"Ne želim 'trčati pred rudo'. Još nemamo strategiju. Neki novinski izvještaji sugeriraju da smo otišli dalje od pozicije na kojoj trenutno jesmo", rekao je Obama.

Također je najavio da će državnog tajnika Johna Kerryja poslati na Bliski istok kako bi pridobio potporu zemalja regije za borbu protiv IS-a.