FOTO/VIDEO  Ukrajina: Separatisti srušili dva ukrajinska borbena zrakoplova

Suhoj Su-25, zrakoplovi, Igor Strelkov, proruski separatisti, oboren zrakoplov, Su-24, srušeni zrakoplov
Zrakoplovi tipa Suhoj Su-25 srušeni su nedaleko od Savur Mogila u području Šahtarski, na mjestu brežuljka sa spomenikom podignutim u znak sjećanja na sovjetsku vojsku koja je iz zasjeda napadala nacističke postrojbe tijekom Drugog svjetskog rata, rekao je glasnogovornik ukrajinske vojske Oleksij Dmitračkivskij, koji nije znao reći kakva je sudbina pilota srušenih zrakoplova.

Drugi vojni glasnogovornik, Vladislav Seleznev rekao je da su se piloti uspjeli spasiti katapultiranjem nad područjem pod nadzorom ruskih separatista.

Igor Strelkov, koji zapovijeda pobunjeničkim trupama u Donjecku, kazao je da su separatisti srušili jedan zrakoplov te da je pilot iskočio.

Žestoke borbe vode se u blizini dvaju pobunjeničkih središta Donjecka i Luhanska, kamo je ukrajinska vojska stjerala pobunjenike. Ukrajinska vojska je zauzela okolna sela i predgrađa tih gradova i nastavlja pritisak na pobunjenike, koji se povlače prema gradskim središtima. U utorak je Kijev objavio da separatisti napuštaju svoje položaje na prilazima Donjecku i da se povlače prema središtu grada.