U Bruxellesu ostaje najviša razina uzbune

specijalna policija, američka policija, teror, teroristi, belgija, Bruxelles, Bruxelles, razina sigurnosti, belgijski premijer
Tu odluku priopćio je belgijski premijer Charles Michel na konferenciji za novinare nakon sastanka nacionalnog Vijeća sigurnosti, koje je analiziralo sigurnosnu situaciju.
"OCAM (Koordinacijski organ za analizu prijetnji) odlučio je zadržati uzbunu na razini 4 u području Bruxellesa, što znači da je prijetnja ozbiljna i neposredna", rekao je Michel na konferenciji za novinare.
ZAVRŠILE POLICIJSKE AKCIJE U BELGIJI: Uhićeno je 16 osoba, Salah nije među njima
"Ostaju isti potencijalni ciljevi terorističkih napada: javni prijevoz, trgovački centri i ulice", rekao je Michel.
Diljem Belgije uzbuna ostaje na razini 3
Dodao je da se škole i podzemna željeznica postupno otvaraju u srijedu. Što se tiče ostatka Belgije, uzbuna ostaje na razini 3 na ljestvici od 4.
Michel je poručio da se i dalje ostaje pri tome da se maksimalno smanji broj događaja na kojima se okuplja veći broj ljudi i da će na bruxelleskim ulicama ostati pojačana nazočnost policije i vojske te da će te mjere ostati na snazi do ponedjeljka.
Utorak će biti četvrti dan da područje Bruxellesa živi pod najvišim stupnjem uzbune zbog terorističke prijetnje. U nedjelju navečer i ponedjeljak ujutro policija je pokrenula veliki broj akcija, u kojima je uhićeno ukupno 21 osoba.
Od 16 osoba koje su privedene u nedjelju navečer, 15 ih je pušteno na slobodu, a protiv jedne podignuta je optužnica za sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine. Od pet osoba uhićenih u ponedjeljak ujutro, dvije su već puštene na slobdu, a preostale tri osobe još su na ispitivanju. Policija nije priopćila identitet uhićenih.