FOTO/VIDEO  Su-34s u Siriji su od danas opremljeni raketama zrak-zrak

Su-34 , Rusija, Turska, rat u siriji, zrak-zrak rakete, Raqqa, Ekstremisti iz ISIL-a, ISIL, zrakoplovi Su-34, Su-34

Ruski dužnosnici izjavili su kako će od danas bombarderi Su-34 koji sudjeluju u zračnim napadima u Siriji biti opremljeni raketama zrak-zrak. Glasnogovornik ruskog ratnog zrakoplovstva Igor Klimov kazao je da su zrakoplovi opremljeni tim raketama u obrambene svrhe.
"Od danas će ruski borbeni bombarderi Su-34 biti opremljeni ne samo visokoeksplozivnim zrakoplovnim bombama, već i raketama zrak-zrak kratkog i srednjeg dometa, u obrambene svrhe", rekao je Klimov. Dodao je da te rakete posjeduju sustave za navođenje i mogu pogoditi cilj u radijusu od 60 kilometara, piše RT.
Turska se neće ispričati za incident
Promjena je uslijedila nakon što su prošlog tjedna turski zrakoplovi oborili jedan od ruskih Suhoj Su-24 ratnih zrakoplova. Ankara tvrdi da je ruski avion ušao u turski uzračni prostor, dok Moskva to opovrgava. Ahmet Davutoglu, turski premijer, kazao je danas da se Turska neće ispričati za incident.
"Ni premijer ni predsjednik neće se ispričati za obavljanje svoje dužnosti", kazao je Davutoglu novinarima nakon sastanka s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Bruxellesu.