Srbija je napadnuta. Ako žele sukobe, nema nikakvih problema

ivica dacic
Ivica Dačić mišljenja je da izjave Zorana Milanovića ne doprinose rješavanju problema.

Naime, Dačića je razljutilo što je Milanović rekao da Srbija neće uvesti nikakve mjere protiv Hrvatske, jer bi to bile mjere protiv EU. Dačić uzvraća da je Hrvatska za razliku od EU-a suspendirala SSP i jednostrano uvela mjere protiv Srbije, onemogućila Srbiji normalan promet, protok robe i kapitala i ljudi te prekršila EU konvencije.

POBUNA SRPSKIH VOZAČA: Na Bajakovu kolona 9 kilometar

"Sporazum o graničnim prijelazima između Srbije i Hrvatske ne predviđa mogućnost zatvaranja bilo kojeg graničnog prijelaza za promet", kazao je Dačić a prenosi B92.
"Mislio sam da će nakon jučerašnjeg razgovora s premijerom Vučićem, Hrvatska krenuti putem traženja određenog rješenja, ali ne vidim da su izvukli određene pouke iz svega toga", dodao je.

Ekonomska agresija

Iako u Beogradu vrlo dobro znaju da su granični prijelazi zatvoreni zbog velikog priljeva izbjeglica, Dačić kaže da se radi o jednoj vrsti "trgovačkog rata" i "ekonomske agresije" te da je "Srbija napadnuta".

"Ako žele sukobe, nema nikakvih problema. Ako neko misli da Srbija neće uvesti mjere, neka se ne igra. Mi imamo spremne mjere, ali smo ih odgodili", prenosi TV Pink Dačićeve prijetnje.

Najavio da će tijekom srijede voditi razgovore s kolegama iz Rumunjske, Bugarske i ostalih zemalja, koje želi upoznati sa situacijom.

"Mi smo svima već rekli što je Hrvatska prekršila, ali EU sa svojim mehanizmima očigledno ne pokazuje baš preveliku efikasnost u ovom trenutku", ocjenjuje Dačić.
Vučić se žalio Schulzu, Junckeru, Tusku...

Srpski premijer Aleksandar Vučić uputio je pisma najvišim europskim dužnosnicima zbog jednostranog zatvaranja graničnih prijelaza od strane Hrvatske.

Vučić je pisma poslao na adrese Donalda Tuska, predsjednika Europskog vijeća, Martina Schulza, šefa Europskog parlamenta, Jeana Claudea Junckera, predsjednika Europske komisije, Federice Mogherini, visoke predstavnice EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku te Johannesa Hahna, povjerenika EU-a za regionalnu politiku.

B92 | TV Pink