Sramotna reakcija Facebooka na fotografiju bolesnog dječaka

Facebook, sramotna reakcija, hudson bond
Dječaku iz Sjeverne Karoline, Hudsonu Bondu, koji je rođen ljetos, dijagnosticirana je kardiomiopatija te su liječnici njegovim roditeljima kazali da neće preživjeti ako ubrzo ne dobije novo srce.

Dječakov otac, Kevin, odmah se aktivirao na društvenim mrežama kako bi skupio novac za transplantaciju, no nije ni slutio da će mu prva prepreka u tome bit - Facebook. Naime, Kevin je za početak otvorio profil 'Hudsonovo srce' na koji je stavio fotografije svojeg malog sina iz bolnice, prenosi Huffington Post.

Hudson je u međuvremenu bio na otvorenoj operaciji srca te su ga liječnici spojili na tzv. umjetno srce koje pumpa krv umjesto njegovog. Na taj način kupili su mu još malo vremena dok se ne pronađe darovatelj.

Kako bi njegov apel za pomoć došao do što većeg broja ljudi, Kevin Bond plaća 20 dolara za oglašavanje, no zadnju uplatu Facebook mu je odbio uz obrazloženje koje ga je potpuno šokiralo:

'Vaš oglas nije odobren jer je fotografija na njemu zastrašujuća, krvava i izaziva negativne reakcije. Fotografije na kojima su nesreće, prometne nesreće, mrtve osobe, osakaćena tijela, duhovi, zombiji i vampiri nisu dozvoljene.'

'Bio sam stvarno povrijeđen. On je moj sin, i ja ga volim. I kada netko na taj način odbije sliku mojeg prekrasnog sina, koji leži u bolnici i treba pomoć, to me je stvarno dotuklo. Mojeg prekrasnog sina Facebook je usporedio sa zombijima, vampirima i osakaćenim tijelima', izjavio je Kevin Bond.

Prvo je sam kontaktirao Facebook, no nije bilo odgovora. Ipak, ispričali su se kada su dobili upit od medija navevši da je bila njihova pogreška te da će biti ispravljena.