FOTO/VIDEO  Slomljena je ključna logistička ruta, mirovni pregovori prekinuti

Sirija, Allepo, rat u siriji, rat u siriji, kurdi, Allepo, rat u siriji, kurdi, zračne snage, YPG,  kurdske snage , Turska,  kurdske snage , Allepo, Artiljljerijski napadi , Azaz Sirija, Turska,  kurdske snage , Vijeće sigurnosti UN-a, Turska, Azaz Sirija, Sirija, rat u siriji, Turska, ISIL, Turska, odjel al Kaide , Al kaida, rat u siriji, sirijsko ratište, Sirija, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, Turska, Sergej Lavrov, John Kerry, Turska i SAD, Sirija
Kako prenose britanski BBC i drugi izvori, logistička ruta je slomljena. Ključna logistička ruta zbog koje su militanti uspijevali više od 3 godine pod kontrolom držati istočni dio grada je danas, večeras, slomljena.

Obruč je stegnut - istočni Aleppo je po prvi put nakon 40 mjeseci bitke odsječen od Turske od kuda su militanti dobivali potporu.

Koje će biti posljedice? Ogromne - upravo su stigle vijesti kako se mirovni pregovori u Ženevi "odgađaju" do 25. veljače. No, pitanje je hoće li se i nastaviti - visoka predstavnica opozicijske delegacije, Basma Kodmani, rekla je: "Okruženje naših snaga u Aleppu je strašan razvoj situacije. Time nam se zapravo poručuje da se ovdje više nema o čemu razgovarati. Poručuje nam se - idite doma!".

Ovo je, bez sumnje, jedan od najvažnijih događaja u sklopu rata u Siriji još od početka, još od proljeća 2011. Kako će druga strana odgovoriti na ovo? Na koji će način pokušati spasiti pad istočnog Aleppa? Jedna stvar je sigurna, pokušati će, a idućih nekoliko dana moglo bi biti vrlo intenzivno.