Slobodna Sirijska Vojska (FSA) odbila je prihvatiti nastavak lokalnih primirja

sirija rat
Dok američki državni tajnik John Kerry tvrdi kako nastoji u Ženevi spasiti krhko sirijsko primirje, situacija na terenu kao da zaziva razbuktavanje rata i više od 5 godina nakon izbijanja. Naime, pobunjenička krovna skupina poznata pod nazivom Slobodna Sirijska Vojska (FSA) odbila je prihvatiti nastavak lokalnih primirja ističući da ako se UN poduprijeto primirje ne implementira u potpunosti, onda će se "povući iz ženevskih pregovora i odgovoriti na svaki napad".

Jasno je što zapravo FSA ovime žele reći - žele da se primirje pod svaku cijenu proširi i na Aleppo jer u suprotnome će tamo postati najranjiviji. To je logično jer prekidom borbi na drugim lokacijama, sirijska vojska je u stanju veću snagu dovesti u Aleppo, a i inače se već tjednima govori o navodnoj velikoj ofenzivi sirijske vojske i njihovih saveznika na najveći sirijski grad.

"Mi, naoružane skupine diljem Sirije, formirati ćemo jedan jedinstveni blok i svaki napad na bilo koju jedinicu, bilo gdje u Siriji, smatrati će se napad na nas sve", navodi se u FSA izjavi koju potpisuje 37 oružanih skupina.

Izvor: rt.com