Šešelj se mora vratiti u Haag

vojislav šešelj, srpska radikalna stranka, tumor, vojislav šešelj, Beograd, Predrag Matić, vojislav šešelj, Jadranka Kosor bivša premijerka Hrvatske, vojislav šešelj, bujica, Ivo Josipović, HAG, vojislav šešelj, šešelj, sud, šešelj, sloboda, tužiteljstvo, zahtjev, mladen pavković, vojislav šešelj, Koordinacija Udruga proizašlih iz Domovinskog rata HZHB, Koordinacija Hrvatskih udruga, Koordinacija braniteljskih udruga, vojislav šešelj, vojislav šešelj, goran hadžić, vojislav šešelj, ICTY, Proces u Haagu, vojislav šešelj, Vukovar, ICTY, vojislav šešelj, žalbeno vijeće ICTY-ja

Potvrdio je potpredsjednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić. Podsjećamo, sudsko veće Haškog tribunala donijelo je prije pola godine odluku da Šešelj, poslije 11 i pol godina pritvora, zbog teškog zdravstvenog stanja, bude pušten na privremenu slobodu. On je nekoliko puta ponovio da se dobrovoljno u pritvor neće vratiti.

"Izdali su nalog vladi Srbije da me isporuči do 26. svibnja, ali ja taj nalog još pismeno nisam dobio. Ja se dobrovoljno neću predati, ali neću ni bježati", rekao je Šešelj za agenciju Beta. 

Što se tiče Gorana Hadžića, ovaj optuženik za ratne zločine nad nesrbima počinjene u Hrvatskoj u razdoblju od 1991. do 1993. vratio se početkom svibnja u Haag s privremene slobode u Srbiji i nastavio liječenje zbog karcinoma na mozgu.

Na slobodi će vrijediti isti uvjeti kao i kada je u travnju prvi put privremeno pušten u Novi Sad, što znači da će biti pod stalnim policijskim nadzorom i neće moći istupati u javnosti, priopćio je ICTY.

Hina