FOTO  Proslavijena Mlada misa vlč.Borisa Plavčića u Rotterdamu

HKŽ sv.Nikola Tavelič u Nizozemskoj, Rotterdam, Boris Plavčić, mlada misa
U nedjelju je u u roterdamskoj katedrali kao što smo i najavili tijekom jučerašnjeg dana i svećeničkog ređenja , proslavljena Mlada misa velečasnog Borisa Plavčića .
Naime, Mlada misa održana je pod geslom : U Gospodnjem ću domu prebivati kroz dane mnoge.
Na početku misnog slavlja mladomisnika je pozdravio župnik fra Juro Tokalić koji je sve danas iskordinirao kako bi Mlada misa prošla dostojno i bez problema. Nakon toga riječ je peuzeo fra Ivica Jurišić (bivši svećenik HKŽ Sv.Nikola Tavelić u Nizozemskoj )iznijevši njegov životni put od rođenja do oltara, što je narod popratio s velikim interesom i slavljeničkim pljeskom.
Prije svog mladomisničkog blagoslova vlč.Boris obratio se svim prisutnima zahvalom, iako je "nemoguće u malo vremena izreći zahvalu svima kojima bi trebalo, jer je za formaciju jednog svećenika potrebna Božja milost, puno ljubavi ali i otvorenost mnogih ljudi".
Na prvom mjestu je zahvalio Gospodinu Bogu čiju je milosrdnu ljubav prepoznao, ,zatim roditeljima, sestrama i zetovima kumu Mariu Peraku te svim župljanima koji su ga podržavali tijekom njegovog puta . Posebnu zahvalu fra Ivici Jurišiću kao i fra Juri Tokaliću koji su ga usmjerili i pomagali tijekom cijelog njegovog školovanja u bogosloviji Het Willibrordhuis u Haarlemu .
Među brojnim gostima iz nizuzemskog kulturnog i vjerskog života ovoj svečanosti su nazočili čelnici hrv. vjerskih i političkih udruga kao i djelatnici Veleposlanstva RH u Den Haagu, te djelatnici Ambasade Bosne i Hercegovine u Den Haagu.

Poslije blagoslova nastavilo se sa čestitanjima i predajom simboličnih poklona mladomisniku, a župnik fra Juro Tokalić je pozvao sve koji žele, da se pridruže fešti u kantini rotterdamske katedrale.
Kako je danas bilo u katedrali Sv. Lovre i sv. Elizabete u Rotterdamu pogledajte u našoj geleriji fotografija .

HERCEGOVINA.info