FOTO/VIDEO  Propala i zadnja šansa za spas Sirije?

humanitarni konvoj, rat u siriji, Allepo
Jutros su opozicijski izvori u Siriji objavili kako su "ruske ili sirijske zračne snage" pogodile UN-ov humanitarni konvoj. Neposredno zatim oglasili su se i iz SAD-a ističući kako je napad na humanitarni konvoj u blizini Aleppa "ratni zločin". Iz UN-a su potvrdili napad na konvoj, ali nisu rekli tko ga je izveo.

Trenutačno izgleda kako se zbog ovog ozbiljnog incidenta raspada primirje u Siriji, a SAD nastoji prikazati kako su Rusija i Sirija krivi zbog još jednog neuspjeha, štoviše, američki državni tajnik John Kerry čak je rekao kako je ovo najvjerojatnije bila "zadnja šansa za spas Sirije".

No, prije kojih sat vremena oglasili su se iz ruskog ministarstva obrane ističući kako konvoj nije napadnut ni od strane ruskih ni od strane sirijskih zračnih snaga. Nadalje, navodi se kako su samo "militanti koji kontroliraju ovaj prostor znali točnu lokaciju konvoja".

Što se zaista dogodilo, izgleda kako je za sada nepoznanica. Iz UN-a za sada samo poručuju kako prekidaju dostavu humanitarne pomoći.