Oglasio prodaju bubrega kako bi spasio kuću

bubreg, bubrezi, erythropoietin, renin, calcitrio, čišćenje bubrega, bolesti bubrega, prodaja organa, bubreg, kamen, kamen u bubregu, kako izbaciti, recept, Nefrotski sindrom, bubrezi
Slovenska policija i državno odvjetništvo istražuju slučaj prezaduženog 60-godišnjaka iz Prekmurja koji je preko oglasnika na lokalnom internet portalu objavio da za 50.000 eura prodaje bubreg, kako bi se spasio od ovrhe na kuću i vratio dug banci, te kupio ogrjev za dolazeću zimu, piše u petak mariborski list "Večer".

Oglas s takvim sadržajem pojavio se prošle srijede na lokalnom portalu Sobotainfo.com, ali je dan kasnije povučen jer je čovjek, makar se našao u velikoj nevolji i ne vidi drugog izlaza nego da proda svoj organ, svjestan da bi njegov potez mogao biti nezakonit, a uz to živi na selu, gdje bi mogao doživjeti neugodnosti, pa se ne želi javno eksponirati.

Lokalni portal inače je za njega skupljao i dobrovoljne priloge jer već niz godina prima socijalnu pomoć i pakete Crvenog križa, piše list.

Kako javljaju slovenski mediji, potrebiti Slovenac navodno živi uz samu granicu s Hrvatskom. Osim toga je u oglasu koji je u međuvremenu povučen dao broj telefona koji je registiran u Hrvatskoj. Zato je, kako navode, slovenska policija u rasvjetljavanju cijelog slučaja zamolila i za pomoć hrvatskih kolega.

Mediji navode da bi - ukoliko se priča pokaže točnom - to bio prvi slučaj da netko iz socijalnih razloga u Sloveniji želi prodati svoj organ.

Uz to, upozoravaju da je područje transplantacije organa u Sloveniji dobro regulirano, da do sada nije zabilježen nijedan slučaj ilegalne trgovine organima, te da je eventuualno pomaganje u takvom zahvatu najstrože zabranjeno i kažnjivo.

Hina