FOTO/VIDEO  Na snimci napada u Münchenu jasno se čuju dvojica kako razgovaraju na bosanskom?

snimka napada

Snimka koja se pojavila na društvenim mrežama prikazuje muškarca koji hoda krovom trgovačkog centra u Münchenu, dok se drugi muškarac s balkona s njim svađa na njemačkom jeziku.

O snimci su izvještavali brojni mediji, a CNN je čak nagađao kako napadač možda nije islamist jer se u jednom trenutku čuje kako (vjerojatno napadač) kaže da je Nijemac.
No ono što se svakako čuje je da su ljudi koji snimaju nadvikavanje porijeklom s Balkana - Hrvatske, Srbije, ali najvjerojatnije Bosne i Hergecovine.

Najprije mu je netko iz zgrade dobacio da je ‘šu*ak' što ga je silno razljutilo pa je odgovorio: "Zbog takvih poput vas zlostavljali su me sedam godina".

Kada je drugi muškarac s balkona povikao da čovjek na krovu garaže ima pušku, netko je na to glasno komentirao: "Jeb*ni Turci". Čuvši to, napadač je s krova bijesno je uzvratio: "Ja sam Nijemac. Odrastao sam u Hartz 4 (dio grada naseljen mahom nezapsolenima koji primaju socijalnu pomoć)".

No, odmah mu je netko odgovorio: "Ti si pi*ka, eto što si ti! Koji ku*ac to radiš?"
"Što radim... ja sam rođen ovdje", uzvratio je ubojica i zatražio da čovjek s balkona prestane snimati njihovo prepucavanje. Potom je zapucao, a muškarac na balkonu prekinuo je snimanje.

Tijekom snimke može se čuti kako međusobno razgovaraju, ali je teško razabrati riječi (osim "eno vidiš, čuješ ti ovo"), no nakon što počne pucnjava na 1: 15 jasno se čuje: " Sam ti rek'o, pazi".