Merkel se u svom govoru također založila i za zabranu burke u Njemačkoj i bolju integraciju stranaca

Angela Merkel, EU i SAD, Rusija, ukrajina, Angela Merkel, pravila EU-a, reforme, Bruxelles, Europska Komisija, Angela Merkel, grčka, premijer Grčke, Angele Merkel, Srbija, EU i Srbija, Angela Merkel, Njemačka, izbjeglice iz Sirije, izbjeglice, Njemačka, BDP, Angela Merkel, prosvjedi, berlin, Njemačka, Angela Merkel, Njemačka, Turska, Angela Merkel, Angela Merkel, Angela Merkel, burka, CDU/CSU, Angela Merkel, terorizam, Njemačka,, njemačka kancelarka, Angela Merkel, bundestag, Angela Merkel, Birališta u Njemačkoj, Angela Merkel, bundestag, CDU/CSU, Angela Merkel, bundestag, Angela Merkel, CDU/CSU
Njemačka kancelarka i predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) Angela Merkel rekla je u utorak, na početku dvodnevnog stranačkog kongresa CDU-a u Essenu, kako se situacija s izbjeglicama iz ljeta 2015. više ne smije ponoviti.

Ona se u svom govoru također založila i za zabranu burke u Njemačkoj i bolju integraciju stranaca.

„Situacija poput one iz ljeta 2015. se ne može i ne smije ponoviti", rekla je Merkel u svom središnjem obraćanju poslanicima CDU kongresa u Essenu. Istodobno je naglasila da svakome kome je potrebna pomoć ona u Njemačkoj treba biti i pružena.

„Svaki pojedinac mora biti tretiran kao ljudsko biće. Svaki pojedinačni slučaj se mora ispitati", rekla je njemačka kancelarka koja je dodala i kako se odnosom prema izbjegličkoj krizi 2015. Njemačka „pokazala u najboljem svjetlu".

Osvrćući se ne rat u Siriji Merkel je trenutno stanje u Alepu nazvala „sramotom" i istodobno kritizirala pasivnost društva prema onome što se događa u tom gradu.

„Nešto nije u redu s političkim mjerilima kada tisuće na ulicama prosvjeduje protiv TTIP-a, a zbog pokolja u Alepu gotovo nitko ne digne glas", rekla je Merkel uz odobravanje poslanika.

Ona se istodobno založila za bolju integraciju stranaca u Njemačkoj i shodno tomu za mjere koje stoje na putu bolje integracije poput zabrane nošenja burki. Merkel smatra da burke i prekrivanje lica treba zabraniti gdje god je to zakonski moguće.

„U našem društvu vrijedi pravilo: pokazati lice. Zato skrivanje lica nije prikladno, ono treba biti zabranjeno", poručila je Merkel popraćena gromoglasnim pljeskom okupljenih.

Ona je kritizirala i govor mržnje na Internetu i širenje nekih ideja koja nisu sukladne životu na Zapadu.

„Imam osjećaj da je mnogima koji već godinama žive ovdje prijeko potreban integracijski tečaj", zaključila je predsjednica CDU-a.

S pogledom na 2017. i parlamentarne izbore za koje je nedavno najavila kandidaturu za kancelarku, Angela Merkel je zatražila podršku stranke.

„Morate mi pomoći. Niti jedan čovjek, kolikim god iskustvom raspolagao, sam nije u stanju promijeniti nabolje stvari u Njemačkoj, Europi i svijetu. A to također vrijedi za kancelarku Savezne Republike Njemačke", rekla je Merkel.

„Mi smo narodna stranka centra i u vremenima poput ovih još više toga ovisi o nama", poručila je predsjednica CDU-a poslanicima kongresa.

U svezi s Europom, Merkel je zaključila kako je trenutno u tijeku proces „pritisaka na temeljne vrijednosti".

„Ja ću se zalagati za to da ove vrijednosti ostanu sačuvane", rekla je Merkel.

U toku poslijepodneva Angela Merkel bi trebala ponovno biti izabrana za predsjednicu stranke.

Hina