Kriminalna skupina iz Srbije 'pala' s 1,15 tona kokaina

kokain u kutijama
Portugalska policija uhitila je kod Azorskih otoka u Atlantskom oceanu međunarodnu kriminalnu skupinu iz Srbije i Njemačke i zaplijenila oko 1,15 tona kokaina vrijednog oko 70 milijuna eura koji su namjeravali prokrijumčariti između Kariba i Europe, izvjestili su u subotu beogradski elektronički mediji.

Portugalska policija djelovala je u suradnji s francuskim i britanskim istražiteljima po čijim je dojavama i presrela švercere droge - četvoricu Srba i jednog Nijemca, u dobi od 29 do 54 godine, navode mediji pozivajući se na priopćenje francuske vlade i portugalskih vlasti.

Akcija je izvedena u blizini otoka Fayal, u sklopu Azorskog otočja, na oko 1.500 kilometara od portugalske obale, a droga je zaplijenjena u noći između 27. i 28. svibnja na jednom jedrenjaku koji je plovio pod američkom zastavom.

Riječ je o dosad najvećoj zaplijeni droge u području tog arhipelaga, priopćile su portugalske vlasti.

»To je rezultat zajedničke istrage Francuske i Velike Britanije«, navedeno je u priopćenju iz francuske vlade.

Droga, čija se vrijednost, da je dospjela na ulicu, procjenjuje na više od 70 milijuna eura, bila je skrivena na četiri mjesta u središnjem dijelu jahte.

Prije desetak dana u zajedničkoj akciji srpske, španjolske i hrvatske policije zaplijenjena je 1,1 tona kokaina na jahti »Amsterdamer« u španjolskim teritorijalnim vodama, a tada su uhićena dva hrvatska i jedan srpski državljanin.

Hina