ISIL nastavlja svoj genocidni pokolj civila

irak, ISIL, masovna ubojstva, Tikrit, irak, UN i Irak, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, irak, masovna ubojstva, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, masovne grobnice, Sirija, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, ratni zločin, masovna ubojstva, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a
Militantni ekstremisti Islamske države u posljednjem krvoločnom pohodu poubijali su sedamsto pripadnika plemena al-Šeitat s kojima se proteklih nekoliko mjeseci bore oko crpilišta nafte na širem području grada Dair al-Zor.

Sirijski ogranak organizacije Human Rights Watch objavio je, navodeći izvore iz redova pobunjenika, kako se radi uglavnom o civilima koji su usmrćeni odsijecanjem glava.

"Svi pogubljeni pripadnici su plemena al-Šeitat", rekao je Rami Abdelrahman, načelnik sirijskog HRW-a. Pleme al-Šeitat broji otprilike sedamdeset tisuća pripadnika.

Najnovije informacije pokazuju kako militanti Islamske države pojačavaju pritisak na sirijskom području, što zbog vojne pomoći američkih snaga iračkim Kurdima, što zbog naftnog bogatstva koje se nalazi na područjima koje žele kontrolirati.

Politički aktivist s područja grada Dair al-Zor-a, koji je pristao razgovarati s novinarima Reutersa isključivo pod krinkom anonimnosti, rekao je kako je u gradu Ghraneij, jednom od tri centra na području plemena al-Šeitat, prošloga tjedna ubijeno tri stotine pripadnika al-Šeitata nakon što su ekstremisti Islamske države slomili obranu tog grada.


"Oni koji su pobijeni nakon osvajanja broje se na otprilike tri stotine, ostali su poginuli u bitkama koje su prethodile", rekao je anonimni aktivist za Reuters i dodao kako je većina civila "Pobjegla u druga naselja ili u Irak."

U petak je na youtube-u objavljen video u kojem muškarci, navodno pripadnici plemena al-Šeitat, objavljuju kako je Islamska država pravedna i miroljubiva, te pozivaju sve pripadnike plemena da im se priključe.

Vođa plemena al-Šeitat, šeik Rafaa Aakla al-Raju u svojoj je video poruci pozvao ostala plemena da mu se pridruže u borbi protiv ekstremista "Apeliram na ostala plemena da mi se priključe u borbi jer nakon što završe sa nama, ostala plemena su sljedeća na redu."

Posljednji je to u nizu pokolja kojima ekstremisti pokušavaju učvrstiti vlast na osvojenim područjima. Navodno je ubijenima dana šansa da se preobrate na Islam, ukoliko to ne učine, slijedi im smrtna presuda.

Russia Today objavljuje zastrašujuće podatke s Kurdskog portala BasNews na kojem se navodi kako je nakon napada na selo Kojo cjelokupna muška populacija masakrirana, dok su žene i djeca odvedena u roblje.

Da je Islamska država iskrena u nastojanju da ostvari srednjovjekovnu vladavinu na svom području pokazuje i podatak kako su na području Sirije militanti Islamske države preoteli nekoliko naselja koja su bila pod kontrolom drugih islamističkih skupina.