FOTO/VIDEO  Iračka vojska sve bliže Mosulu

Televizija al-Arabiya, Dubaij, irak, saudijska arabija, irak, UN i Irak, kurdi, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, irak, šitske milicije, irak, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, Peshmerga, kurdi, Ekstremisti iz ISIL-a, Ekstremisti ISIL-a, irak, Daesh , irak, ramadi, iračka vojska, Ekstremisti iz ISIL-a, irak, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, grad Barwanah, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, irak, Grad Mosul, iračka vojska, Grad Mosul, irak, ISIL, irak, ISIL
Iračka vojska potvrdila je kako su preuzeli kontrolu nad centrom sjevernog grada Shirqat. Riječ o gradu koji je vrlo važan u kontekstu pokretanja konačne ofenzive na grad Mosul koji se nalazi pod kontrolom ISIL-a.

Grad Shirqat nalazi se na obali rijeke Trigris, na oko 100 kilometara južno od Mosula. Grad se već duže vrijeme nalazio u obruču iračkih vladinih snaga, no napad je krenuo tek u utorak nakon što je naređenje dao irački premijer Haider al-Abadi. Sudeći prema zadnjim informacijama grad bi se uskoro trebao naći pod potpunom kontrolom vladinih snaga.
No, glavni izazov će svakako biti bitka za Mosul, grad koji je postao glavno uporište ISIL-a u Iraku. U Mosulu i dalje živi više od milijun ljudi, a neki prognoziraju kako će iračka vojska krenuti u ofenzivu prije kraja ove godine.