Džihadisti u Siriji ubili 50 vojnika iz zasjede

irak, ISIL, masovna ubojstva, Tikrit, irak, Sirija, ISIL,  špijuni Mosada , na sjeveru Sinaja, radikalni islamisti, islamisti, odrubljenje glave
Vojnici su upali u zasjedu dok su se povlačili s položaja u pokrajini Raki, gdje se od četvrtka vode borbe dosad neviđene siline.
Kako navodi SOHR, »više stotina« vojnika se povlačilo s položaja sjeverno od Rake, koji je još u rukama režima u toj pokrajini koja se smatra glavnim uporištem ultraradikalnih džihadista IS-a.
»Barem 50 vojnika je palo u zasjedu, neki su poginuli u sukobu ali većina je smaknuta odsijecanjem glave«, rekao je direktor SOHR-a Rami Abdel Rahman.
Simpatizeri IS-a su pak izvijestili na Twitteru da su džihadisti smaknuli 75 vojnika.
Režimska glasila su šutjela o borbama i o mrtvima u Raki.
Najmanje 62 osobe, uglavnom pobunjenika, poginulo je u zadnja 24 sata na sjeveru zemlje u sukobima između sirijske vojske i džihadista Islamske države (IS), objavio je ranije petak Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).
U četvrtak je ultraradikalna skupina IS počela napade na pokrajine Raka i Alep na sjeveru te Hasaku na sjeveroistoku Sirije, naveo je opservatorij koji izvješća sastavlja na temelju podataka mreže civilnih, medicinskih i vojnih izvora.
Ovo je prvi veliki sukob vojske i IS-a koji, navodi SOHR, teritorije koje nadzire želi »očistiti« od vojske.
IS koji je koncem lipnja najavio uspostavu »kalifata« između Sirije i Iraka, kontrolira velika područja u tim dvjema zemljama i želi proširiti svoju vlast.

Hina