Dva Hrvata i Srbin na jahti u Španjolskoj ulovljeni s kokainom vrijednim 44 milijuna eura

jahta

... 44 milijuna eura, javlja agencija Tanjug. 

Kokain koji je pronađen na jahti "Amsterdamer" u španjolskim teritorijalnim vodama dopremljen je iz Južne Amerike. Dileri su uhićeni u zajedničkoj akciji srpske, hrvatske i španjolske policije, objavio je Nebojša Stefanović, ministar unutarnjih poslova Srbije.

U Valenciji još nekoliko uhićenja

"Na jahti 'Amsterdamer' u španjolskim teritorijalnim vodama, u specijalno pravljenim bunkerima, pronađena je 1,1 tona kokaina koji je prevožen iz Južne Amerike prema zapadnoj Europi", rekao je Stefanović, dodavši da se radi o kokainu izuzetno visoke kvalitete i čistoće.

Tijekom dana u Valenciji uhićeno je još nekoliko osoba kojima se smatra pripadnicima organizirane kriminalne skupine koja je švercala kokain u Europu. Stefanović je rekao da je to bila jedna od najvećih zajedničkih akcija tri policije koja je usmjerena na sprečavanje šverca velikih količina droge iz Južne Amerike.

Istraga protiv balkanske skupine trajala dvije godine

Zasad nije dostupno više informacija o osobama koje su uhićene u Valenciji pa se tako ne zna ni čiji su državljani. I španjolski mediji raspolažu tek informacijama koje je objavio srpski ministar policije.

Španjolski Las Provincias je objavio da je trojac uhićen na jahti dugačkoj 16 metara koja je plovila pod zastavom SAD-a, te da su uhićenja uslijedila nakon istrage o djelovanju balkanske kriminalne organizacije bazirane u Španjolskoj. Istraga je, prema pisanju dnevnog lista Levante iz Valencije, trajala dvije godine.

Foto: Ilustracija