Doživotna za ubojicu stvarnog 'Američkog snajpera'

Routh je dobio kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti izlaska iz zatvora, a tužiteljstvo nije tražilo smrtnu kaznu za 27-godišnjaka.

Bivši marinac Routh priznao je kako je ubio Kylea i Littlefielda ispred jedne streljane kod Dallasa u veljači 2013. godine. Branio se ludilom. Obrana je tijekom suđenja tvrdila kako je Routh mentalno bolestan i pati od paranoične shizofrenije, dok su ga tužitelji 'oslikali' kao zlostavljača koji zna razliku između dobra i zla. "On nije mentalno bolestan. Počinio je hladnokrvno, proračunato ubojstvo", istaknuli su tužitelji.

Tužiteljica Jana Starnes u svojoj je završnoj riječi istaknula kako je Routh postupio hladnokrvno i s namjerom kada je pričekao da Kyle isprazni svoj pištolj na streljani prije nego je zaskočio dvojicu i ubio ih, te potom pobjegao u Kyleovom kamionetu. Medicinski istražitelj potvrdio je kako je Kyle upucan šest puta, a Littlefield sedam.

Prema životnoj priči snajperista Chrisa Kylea snimljen je film 'Američki snajper', koji je po svojoj premijeri izazvao različite reakcije i podigao prašinu. Film je na ovogodišnjoj dodjeli filmskih nagrada Oscar bio nominiran za najbolji film, a glavni glumac Bradley Cooper, koji se za film prilično transformirao, za svoju je interpretaciju Kylea zaradio nominaciju za najboljeg glumca.