Bijela udovica opet u akciji, traže je agenti najmoćnijih zemalja

bijela udovica, tjeralica, agenti
Samantha Lewthwaite, koja je prelaskom na islam dobila ime Sherafiyah, veoma je tražena bjegunka - već tri godine je žele uhvatiti britanske, američke i kenijske snage sigurnosti.

Samantha je, između ostalog, osumnjičena za sudjelovanje u masakru koji je počinjen u Westgate ­Shopping Centru u Nairobiju prošle godine. Upravo njezino golemo terorističko iskustvo, kojem sad podučava borce ISIS-a, dodatno je zabrinulo Veliku Britaniju i SAD.

Ova kći bivšeg britanskog vojnika veoma je uključena u rad islamističke zajednice koja se pod nazivom Islamska država smjestila na sjeveru Sirije i Iraka. Nagađa se kako je upravo ona dio medijske kampanje u sklopu koje su objavljena i videa odrubljivanja glava zarobljenim taocima - dvojici američkih novinara te britanskom humanitarcu Davidu Hainesu.

Podsjećamo, Samantha je majka četvero djece i udovica jednog od ključnih ljudi skupine al-Shabaab, povezane s Al Kaidom, a preuzela je suprugovu terorističku ulogu nakon njegove smrti. Jedna je od najtraženijih žena u svijetu i prema najnovijim informacijama čuva je skupina elitnih terorista samoubojica koji su spremni ubiti svakoga tko joj se približi.

Izvor: dnevnik.hr