Katica Kiš: Miro

vjera, molitva, RAK, pobjeda, duhovnost, zdravlje, uticaj na zdravlje, zdravlje čovjeka, molitva, molitva za zdravlje, molitva krunice, religija, religija, vjera, molitva, 40 dana za život, Mostar, molitva, molitva, vjera, čovjek i vjera, religija, vjera, spoznaja, religija, čovjek i vjera, Papa Franjo, homilija, vjera, čovjek i vjera, život u vjeri, put Isusa Krista:, Isus, evanđelje, Njemačka, crkva, vjera, katica kiš, duhovna obnova, Gorica, Grude, katica kiš, mir, katica kiš, katica kiš, propovijed, katica kiš, molitva, katica kiš, strah, katica kiš, katica kiš, katica kiš, molitva, očenaš, Papa, Papa Franjo, katica kiš, propovijed, katica kiš, katica kiš, propovijed, katica kiš, propovijed, katica kiš, propovijed, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, propovijed, katica kiš, propovijed, katica kiš,
Pred samu zoru, kad je sunce tek izvirilo iza oblaka, usnula je i sanjala ovakav san:
Ugledala je pokojnog nećaka Miru, koji je mlad nastradao u saobraćajnoj nesreći i ostavio suprugu Anđelku i dvoje maloljetne djece. On je prošao pokraj njenog prozora na kuhinjskoj strani kuće i pozvao ju:
„Strina, strina, Anđelka nije otišla na posao!"
Anđelka je bila medicinska sestra, koja je marljivo obavljala svoj posao i brinula se o svojoj djeci. Čuvši ove Mirine riječi, Ljubici se to učinilo kao poziv da nešto poduzme. No, još se nije bila posve probudila, kad je opet začula isti Mirin glas:
„Strina, strina, Anđelka nije otišla na posao!"
Ovaj uvjerljivi poziv ju je probudio, ali nikoga nije bilo. No, sjetila se jasno Mirinih riječi:
„Strina, strina, Anđelka nije otišla na posao!"
Ljubica se na brzinu obukla, zaogrnula ogrtač na sebe i brzo se uputila u susjednu kuću u kojoj je stanovala Anđelka s djecom. Pokucala je snažno na zatvoreni prozor spavaće sobe i povikala:
„Anđelka, Anđelka!"
Malo potom na prozoru se pokazalo pospano Anđelkino lice s razbarušenom kosom. Ljubica ju upita:
„Anđelka, zar ti još nisi otišla na posao?"
„A, joj, ja sam zaspala. Brzo ću se spremiti i polazim odmah. Hvala ti što si me probudila."
Sada je Ljubica znala da joj je u tome pomogao pokojni Miro s onoga svijeta.
Između neba i zemlje postoji uska povezanost, samo trebamo biti toga svjesni i vjerovati da i mrtvi mogu pomoći živima, a i da živi mogu svojim molitvama i žrtvama pomoći mrtvima, jer se nalaze pred Gospodinom koji je milosrdan, dobar, pun ljubavi i samilosti za potrebe svoje ljubljene djece. On želi da budu svi sretni i u ovozemljskom životu.