Izrael je dokaz da Bog postoji

U Postanku 17, Bog sklapa savez sa Židovima za koje kaže da će postojati vječno. Kad bi Židovi prestali postojati, to bi bacilo sumnju na Božje postojanje.

​Sve skupine drevnih naroda praktički nestaju prilagođavanjem novim kulturama - Etruščani, Babilonci, Akađani... lista se nastavlja. Svi ti narodi su nestali. Svi su nestali - osim Židova. Unatoč svim izgledima, oni nastavljaju postojati. Do sada, Postanak 17 je potvrđen.

​Oko 30. g. poslije Krista, Isus je dao barem 5 izjava koje se mogu provjeriti u vezi budućnosti Židova, a koje su zabilježene u Luki 21:

​1. Jeruzalem će biti razoren. ... Jeruzalem je 70. god. bio razoren.

​2. Židovi će biti raseljeni. ... Židovski narod je bio istjeran i spriječen da se vrati na svoju zemlju od 70. pa sve do 1989. g.

3. Židovi će biti progonjeni gdje god došli. ... Židovi su pretrpjeli brojna PROGONSTVA tijekom posljednjih 2000 godina. Najpoznatiji su pogromi u kasnim 1800-tim i ranim 1900-tim godinama, te holokaust u 1930-tim i 1940-tim.

4. Jeruzalem će biti pod vlašću pogana. ... Jeruzalemom su upravljali poganski vladari tijekom 1878 godina. Ovo su neki od njih: Rim, Bizant, Perzija, Arabija, Križari, Mamluk, Otoman, Britanija.

5. Židovi će jednoga dana povratiti vlast nad Jeruzalemom. ... Jeruzalem je poražen 70. g. i naposljetku izgubljen 136. g., ali 1967. Jeruzalem je vraćen pod židovsku kontrolu.

Ponovljeni zakon 4 kaže da će Židovi ostati malobrojni tijekom vremena raspršenosti izvan zemlje Izrael. Od 200. - 1800. g. svjetska populacija je narasla od 170 milijuna do skoro 1 milijarde. Unatoč tom nevjerojatnom rastu, židovski narod je tijekom 1600 godina ostao na brojci od oko 1 milijun. Židovska populacija je trebala rasti prema faktoru 5, ali umjesto toga ostali su malobrojni. Baš kao što je Ponovljeni zakon prorekao. Taj trend se nastavio sve dok se Židovi nisu počeli vraćati u Izrael, što je također prorečeno.

Ponovljeni zakon 30 govori o tome da jednom kada se ljudi vrate u zemlju Izrael, postat će brojniji od svojih praočeva. Stoljećima prije nego što je suvremena država Izrael uspostavljena, židovska populacija je počela ubrzano rasti. Sada kada imaju svoju zemlju, u njoj i općenito u svijetu živi više Židova nego što ih je bilo tokom čitave povijesti. To je upravo ono što je Ponovljeni zakon 30 prorekao.

U Postanku 12, Bog obećava da će svi narodi na zemlji biti blagoslovljeni po Židovima. Jedan način na koji Židovi blagoslivljaju ostatak svijeta jest kroz njihove inovacije i otkrića. Inovacije od Židova uključuju pejsmejkere, defibrilator, genetički inženjering, nehrđajući čelik, lasere, E=mc2, cjepiva za koleru, kugu i dječju paralizu, nuklearnu energiju, Google, USB, navodnjavanje i još na tisuće toga.

Židovi čine samo 0,02% svjetske populacije, ali su osvojili oko 20% Nobelovih nagrada, blagoslivljaju svijet baš kao što je Postanak 12 prorekao.

Postoje na stotine ovakvih tvrdnji koje se mogu provjeriti u Bibliji. Neki primjeri su:

Amos 9 kaže da će se ruševine Izraela ponovno podići. To je započelo 1882., a sada se narod svrstava u prvih 8% ljudskog razvojnog indeksa na svijetu.

Ezekiel 36 kaže da će Izrael ponovno napredovati. Izraelski BDP po stanovniku sada se svrstava u prvih 11% svijeta.

Izaija 41 kaže da će drveća u Izraelu ponovno rasti. Godine 1867., Mark Twain je nazvao Izrael „tihim žalosnim prostranstvom... tamo jedva da možete vidjeti stablo ili grm." Međutim, židovski nacionalni fond procjenjuje da je u Izraelu od 1901. posađeno 240 milijuna drveća.

Izaija 51 kaže da će njihove pustinje postati bujne. Ono što je nekoć bila pustinja sada je visoko produktivna obradiva površina zemlje uz kvalitetnu poljoprivredu i naprednu tehnologiju.

Izaija 27 kaže da će voće iz Izraela napuniti svijet. To nije bilo čak ni tehnološki moguće kada je bilo napisano prije više tisuća godina. Danas Izrael ne samo da izvozi voće i cvijeće diljem svijeta, već se izraelska razvijena tehnologija za uzgoj koristi gotovo svugdje u suvremenoj agrikulturi.

Dakle, tvrdnja da nema dokaza koji potvrđuju da Bog Biblije postoji doista pada u vodu.

Izvor: Biblija i znanost/Questionsfromatheists.com