Vijeće ministara BiH danas o informaciji o pojavama pritisaka i zastrašivanja medija

vijece ministara bih

... suradnji u oblasti borbe protiv kriminala.

Na dnevnom redu je i Nacrt amandmana na Sporazuma o grantu u sklopu državnog programa IPA 2009 za Bosnu i Hercegovinu - poboljšanje infrastrukture regionalne osnovne transportne mreže u BiH - željeznički transport između BiH i Europske investicione banke, s Osnovama za zaključivanje.

Također, bit će razmatran i Nacrt osnova za zaključivanje Sporazuma između BiH i Europske unije o sudjelovanju BiH u programu "Europa za građane".

Pred ministrima su, prema prijedlogu dnevnog reda, i prijedlozi odluka o visini naknade za godišnji odmor i o visini osnovice za obračun plaće uposlenih u institucijama BiH za 2016. godinu.

Bit će razmatrano i nekoliko informacija, kao što je o održavanju plenarnog sastanka Strukturiranog dijaloga o pravosuđu i dodatnim pitanjima vladavine prava, o pojavama pritisaka i zastrašivanja medija u BiH, te o pritužbama Kamenica i drugi te Fejzić i drugi protiv Srbije, koje Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu dostavlja BiH u vezi s pravom na miješanje.

Na dnevnom redu je i Inicijativa Denisa Bećirovića, poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, usvojena na sjednici 25. ožujka, kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da u ovoj godini pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi prijedlog zakona o zabrani izazivanja i širenja nacionalne, vjerske, rasne i drugih oblika mržnje u BiH. 

FENA