FOTO  Tko obmanjuje javnost: Zoran Perković (ni)je nositelj izborne liste HDZ 1990

neum

...inače pomoćnik ministra vansjkih poslova BiH Zlatka Lagumdžije potpisao suglasnost za uplovljavanje turskih ratnih brodova. Vijest je, inače, objavio neumportal.com, a prenijeli i drugi mediji.. Ekskluizivnu informaciju da suglasnost za uplovljavanje ratnih brodova nije potpisao ministar vanjskih poslova BiH, kako se do tada tvrdilo u bh. medijima, već njegov pomoćnik Zoran Perković potkrijepili su i preslikom dokumenta na kojem se vidi Perkovićev potpis.

-Prije svega, gospodin Zoran Perković, kojega dotični mediji prozivaju u svojstvu nositelja liste HDZ-a 1990, NIJE nostelj NITI je kandidat na listama HDZ-a 1990., navedeno je u dematiju “Devedesetke”. U demantiju se dodaje kako gospodin Perković nije niti je mogao potpisati suglasnost za uplovljavanje ratnih brodova u Neum. Iz ove stranke istovremeno su optužili medije koji su objavili ovu vijest da” pokušavaju obmanuti javnost i diskreditirati HDZ 1990, služeći se nesitinama i prljavim metodama”

 U namjeri da istraži ovaj slučaj Hrvatski Medijski Servis je pokušao na službenoj stranici HDZ 1990 pronaći vijest o nositeljima izbornih listi HDZ 1990 koja je objavljena 12. srpnja ove godine. HDZ 1990 je, naime, tog dana objavio na svojoj službenoj stranici popis nositelja izbornih listi ove stranke za sve razine vlasti, a o tome izdao i priopćenje za javnost. Na službenoj stranici HDZ 1990, više se, međutim, ne može pronaći informacija o nositeljima lista HDZ 1990, no priopćenje ove stranke ostalo je u inboxima medija kojima je poslano, a u njemu se navodi kako je nositelj liste HDZ 1990. za državnu razinu u izbornoj jedinici 513 (Sarajevo) Zoran Perković.perkovic-priopcenjePriopćenje HDZ 1990 od 12. 7. 2014.

Nakon jučerašnjeg priopćenja HDZ 1990 u kojem se tvrdi kako Zoran Perković nije nositelj liste ove stranke, ostaje nejasno je li njegovo ime u međuvremenu skinuto s izborne liste i zbog čega?. Ako nije ni bio nositelj liste onda bi HDZ 1990 trebao demantirati vlastito priopćenje od 12. 7 ove godine.

Neumportal. com objavio je i preslik dokumenta s potpisom pomoćnika ministra vanjskih poslova BiH Zorana Perkovića za kojeg navodi da se radi o suglasnosti za uplovljavanje turskih ratnih brodova u Neum. Hrvatski Medijski Servis provjeru točnosti te informacije službeno je zatražio od Vijeća ministara BiH i čim dobijemo odgovor biti će objavljen.

Davanje suglasnosti za uplovljavanje ratnih brodova izazvalo je buru reagiranja u Neumu. Neumski načelnik Živko Matuško i žitelji Neuma osudili su davanje suglasnosti za uplovljavanje ratnih brodova jer Neum, kako su naveli, nije luka, već turistička destinacija. Uplovljavanje ratnih brodova, pojasnili su naškodilo bi ne samo neumskom turizmu, već i flori i fauni neumskog akvatorija. Uplovljavanju ratnih brodova osudila je i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Glavno vijeće Hrvatskog Narodnog Sabora, predsjednik HNS-a, predsjedatelj Vijeća ministara BiH, da bi konačno i Vijeće ministara BiH donijelo odluku kojom se uskraćuje suglasnost za “održavanje pomorskih vježbi Mornaričke akademije Oružanih snaga Turske u Neumu”

/HMS/