SDA i HDZ BiH potpisali sporazum o formiranju vlasti u HNŽ

HDZ BiH, SDA BIH, HNŽ
Nakon potpisivanja Gagro je kazao kako će ove dvije stranke početkom sljedećeg tjedna predložiti mandataru kandidate za sastav nove vlade kako bi do kraja istog tjedna mogla biti sazvana županijska Skupština te izvršeno imenovanje vlade.

Na pitanje jesu li našli partnere koji bi u županijskoj trebali podržati izbor nove vlade, s obzirom da ove dvije stranke nemaju dovoljan broj glasova za formiranje vlade, Mušić je kazao kako u ovoj fazi ne idu s partnerima ali da su našli podršku za izglasavanje sastava vlade i onom obimu i po sporazumu koji je danas potpisan.

- Znači, ne idemo s partnerom već idemo sa podrškom od strane drugih političkih subjekata. Ti politički subjekti koji će podržati sastav vlade izrazili su veliku dozu podrške i odgovornosti prema građanima u ovoj županiji, a njihovi uvjeti su da HDZ BiH i SDA u narednom periodu poprave određene opće stvari kroz rad vlade i Skupštine u ovoj županiji - naglasio je Mušić.

Na pitanje novinara jesu li dosadašnji pregovori i dogovori uključivali pitanje komesara policije, Mušić je, uz ostalo, kazao kako je taj slučaj u sudskom postupku te da će vjerovatno od ishoda tog postupka zavisiti i dalji politički koraci.
Autor : O.C.