FOTO/VIDEO  Neko će morati odgovarati za pakovanje ubojstva Joze Leutara predsjedniku države

Dragan Čović, Dragan Čović, dr. Dragan Čović

Između ostalog, Čović je vrlo otvoreno i direktno govorio o politički montiranim optužnicama i nedopustivom utjecaju politike na pravosuđe u BiH.

- Sustav za koji se ja zalažem traži pravnu državu u kojoj mene ili Vas niko neće smjeti procesuirati, voditi političke procese, samo zato što kažete ono što mislite, istaknuo je Čović.

Na Hadžifejzovićevo pitanje "da li Vas boli to što ste bili predmet toliko procesa protiv Vas", Čović je odgovorio:

- Kako možete ravnodušni izaći iz toga? To i danas traje, nemojte to potcijeniti. Evo Vam ekskluzivna informacija koju sam dobio ovih dana, tiče se pokojnog Joze Leutara. Zatvorenik iz Zeničkog zatvora piše institucijama BiH i pravi šemu tko je odgovoran za ubojstvo Leutara. Pazite, u pitanju je neko tko je odgovoran za najgora kaznena djela, mislim da je osuđen na preko 20 godina... Dakle on piše tijelima koja to relevantno sagledavaju i između ostalog spomene moje ime. Ja sam se na to nasmijao, međutim kad razgovaram sa ozbiljnim ljudima oni kažu "čekaj malo, nije to baš za smijeh, tu treba reagirati". Tako se nešto prema meni radilo i prije petnaest godina...

- Moje pitanje nije to što je taj čovjek nešto napisao. Moje pitanje je tko ga je natjerao da to napiše? A to je neko iz institucija ove države, iz sadašnje vlasti... E to ćemo morati otkriti. Morat ćemo kazati javnosti tko to radi. Jer, pazite, tko tako nešto, takve stvari pakuje predsjedniku države, zamislite što je spreman uraditi običnom malom čovjeku. E to su ozbiljne stvari... Neko tko je to napakirao morati će odgovarati, kazao je Čović.