Neću se povući pred pritiskom Zapada, spreman sam da se žrtvujem

Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Milorad Dodik, Sarajevo, Hrvati, Hrvati u BIH, bih hrvati, Srbi, Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Milorad Dodik, Republika Srpska

... se ne plaši smjene niti sankcija, javlja SRNA.

"Spreman sam da se žrtvujem za Srpsku. Bio predsjednik Republike Srpske ili ne, nikada neću prestati da se borim protiv međunarodne nepravde u BiH", rekao je Dodik povodom sve otvorenijih prijetnji koje mu upućuju pojedini predstavnici međunarodne zajednice u BiH zbog odluke Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu.

On je za beogradske Večernje novosti izjavio da referendum o Sudu i Tužiteljstvu BiH, koji "otvoreno rade protiv Srba i siju mržnju" jeste legitimno i neosporivo demokratsko pravo i poručio da su prijetnje iz međunarodne zajednice, koje ovih dana dobiva, besmislene i nedemokratske.

"Ne plašim se smjene, niti sankcija! Mene može samo da smijeni narod Srpske koji me je i izabrao na funkciju predsjednika. Sarajevo sada traži od visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da me razriješi zbog odluke o referendumu", rekao je Dodik.

On je, međutim, objasnio da Inzko ne može da ga smijeni jer nije izabran na funkciju predsjednika Srpske njegovom voljom nego voljom naroda, ali, kako je istaknuo, evidentno je da je pritisak na Republiku Srpsku svakog dana sve jači.

Dodik je poručio da se neće povući i da će se referendum održati ako ne budu ispunjeni zahtjevi Republike Srpske jer Ustav garantira građanima Srpske to pravo.

"Neću se povući pred pritiskom Zapada, koji ne može da pobije demokratsku odluku parlamenta Republike Srpske. Razumijem da dijelu međunarodne zajednice ne odgovara naš zahtjev za reformu pravosuđa BiH, koja je pod njihovom i kontrolom političkog Sarajeva", rekao je Dodik.

SRNA