Ne možemo mirno prihvatiti da Izetbegović ukine Srbima Dan Republike

dodik

Dodik je novinarima u Beogradu objasnio da ga ništa ne može spriječiti da "obrani najvrednije što se zove Republika Srpska".

"Kada sve razgrnete i kad sam pokušao doznati zašto je problem, onda vidite da je u suštini problema - pravo na referendum. Da je bio referendum o vremenskim nepogodama ili poplavi, opet bi bio osporavan", rekao je Dodik.

On je naveo da se srpskom narodu ne dozvoljava da koristi pravo, koje pripada i drugim narodima, a to je da izađe na referendum i najdemokratskije odluči o nekim pitanjima koja su za njega važna.

Navodeći da je referendum reakcija Republike Srpske, a ne voluntarizam, Dodik je istaknuo da ne može netko iz svijeta očekivati da Bakir Izetbegović ukine Srbima Dan Republike, i da to Srbi mirno prihvate.

"To je ponižavanje svega i intelekta ovog naroda, da jedan Bakir Izetbegović kao osvjedočeni protivnik Republike Srpske, koji je u svojim govorima govorio da Srpska treba nestati i pripisivao razne etikete kao 'genocidna', da on ima dobre namjere", rekao je Dodik.

izvor: Radiosarajevo.ba