Marko Džoić: Studenti ne smiju biti taoci osobnih interesa pojedinaca

studentski zbor, sjednica, izbori, Marko Džoić, studentski zbor
Aktualna predsjednica Janja Marušić priopćila je medijima kako se sve dogodilo zbog nedostatka kvoruma. - Glasovanje za novog čelnika ove organizacije nije održano zbog nedostatka kvoruma. Točnije, potrebne su 2/3 nazočnih članova za provedbu izbora, što nije bilo ispunjeno. Članovi Predsjedništva su napustili sjednicu nakon što nije prihvaćen prijedlog da se ista odgodi za tjedan dana, budući da jedna od kandidatkinja za predsjednicu Tonina Ibrulj iz opravdanih razloga nije bila nazočna, stoji u priopćenju Studentskog zbora.

Ali, u poslijepodnevnim satima medijima se obratio Marko Džoić predsjednik Studentskog zbora Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i član vijeća mladih Grada Mostara, te je proglasio pobjedu na studentskim izborima.

Tim povodom, ekipa portala Grude.com razgovarala je s Džoićem koji je otvoreno progovorio o svemu što njega, ali i ostale studente muči. Portal Grude.com prvi je medij za kojeg je Džoić govorio nakon što je proglasio izbornu pobjedu.

- Pojedinci su danas pokušali osporiti i prekinuti biranje novog predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, te su napustili sjednicu budući da nemaju većinu. Poslovnik na koji se pojedinci pozivaju nije nikada prošao, te nikada nije usvojen. Poslovnik po kojem Studentski zbor treba raditi je onaj iz 2003. godine koji je izašao u glasniku Svečilišta u Mostaru gdje jasno piše da je potrebna natpolovična većina, a to je 12, za izglasavanje novog predsjednika. Sjednica je održana i rezultate ste dobili u priopćenju, istaknuo je za portal Grude.com Džoić.

O razlozima svoje kandidature i iznošenja problema na vidjelo Marko Džoić je kazao sljedeće: - Studenti ne smiju biti taoci osobnih interesa pojedinaca, što je upravo najbitnije u mojem i koleginom programu. U ponedjeljak će biti još jedan, nadam se zadnji, službeni mail. Mail Studentskog zbora se trenutno koristi bez nas, te tako mi nismo u mogućnosti slati s njega službena priopćenja, istaknuo je za portal Grude.com Marko Džoić, novoizabrani predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Grude.com