FOTO  HSP AS odredio tijek kampanje za parlamentarne izbore u X. i XI. Izbornoj jedinici

hsp ante starčević, HSP AS BIH, izbori
...sazvao je koordinaciju za X. i XI. Izbornu jedinicu. Koordinacija je održana 05.07. 2015. godine na planinskoj visoravni Risovac kraj jezera Blidinje u BiH. Tom prigodom Ćorić je pojasnio smjernice i najvažnije točke programa HSP AS za predstojeće parlamentarne izbore te prezentirao kalendar do sada utvrđenih stranačkih i koalicijskih događanja tijekom predstojeće pretkampanje koja je za HSP AS već počela te nadolazeće kampanje bez obzira na datum koji će raspisati Vlada na odlasku.

Osim predstojećih parlamentarnih izbora na dnevnom redu su bile točke širenja stranke na području BiH, odnosi s koalicijskim partnerima unutar Domoljubne koalicije i Pravaškog kišobrana te suradnje sa strankama sličnog političkog svjetonazora kao što je stranka Desno i druge. Posebno težište u raspravi i razgovoru posvećeno je izborima za Grad Vrgorac koji se trebaju održati 12.07.2015. godine.

U radnom dijelu i raspravi sudjelovali su koordinator za X. Izbornu jedinicu i član Predsjedništva stranke Petar Vuletić ing. iz Župe Dubrovačke, koordinator za XI. Izbornu jedinicu i član Predsjedništva stranke dr.sc. Gordan Radić iz Mostara, zamjenici koordinatora Nikša Dubelj mag.ing. iz Dubrovnika, Viktor Kvesić iz Širokog Brijega i Stanko Primorac Ćane iz Ljubuškog, član IO Podružnice Split Kristijan Mihaljević dipl.iur., Mladenko Živkušić iz Korčule te Marinko Pažin predsjednik Podružnice Korčula i dopredsjednik ŽV HSP AS DNŽ, predsjednik stranačkog Odbora za pravosuđe Vlade Matijašević dipl.iur. iz Splita, kandidat HSP AS na koalicijskoj listi za Grad Vrgorac Ante Mihaljević mag.prom., članovi predsjedništva stranke Zdenko Lučić dipl.iur. iz Makarske i dr.sc. Jozo Rogošić iz Splita te zastupnik HSP AS u Hrvatskom saboru Ivan Šimunović iz Dubrovnika.

Prije sjednice koordinacije, stranački dužnosnici zajedno s hrvatskim pukom Rame i Hercegovine tradicionalno su sudjelovali u posjeti usamljenom grobu na Kedžari, usred Vran planine, kao svetom mjestu gdje se svake godine prisjećamo ramske heroine Dive Grabovčeve. Pored njenog groba i spomenika tradicionalno se održava Sv. Misa koju je predvodio i propovijedao tisućama nazočnih vjernika iz BiH i RH generalni definitor Franjevačkog reda fra Ivan Sesar.