Herceg u Rimu: Vlada HNŽ-a snažno podupire povezivanje regija

Nevenko Herceg, Vlada HNŽ

- Snažno pozdravljamo i podržavamo Strategiju EU za Jadransko-jonsku regiju koja je u cijelosti na liniji novog pristupa EU-a prema BiH te na prvo mjesto stavlja gospodarske i socijalne reforme, vladavinu prava, jačanje borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala, te jačanje administrativnih kapaciteta države - kazao je Herceg tijekom konferencije o programima Europske teritorijalne suradnje, koja se održava u Rimu.

On je naglasio kako su opredijeljenost za nužne reforme iskazale sve razine vlasti u BiH pa tako i Hercegovačko-neretvanska županija.

Kazao je kako je nedavnim prihvaćanjem Reformske agende za razdoblje 2015.-2018. zacrtana i dinamika provedbe reformi, koje će sasvim izvjesno biti teške, ali ne i neostvarive.

- Njezinom provedbom želimo dati svoj puni doprinos ispunjavanju uvjeta za dobivanje pozitivnog odgovara na nedavno podnesenu aplikaciju za punopravno članstvo u EU" - kazao j Herceg.

Na marginama Konferencije, Herceg susreo se sa Sandrom Gozijem, državnim podtajnikom u Predsjedništvu Vijeća ministara Italije s kojim je razgovarao o mogućnostima međusobne suradnje. Također, susreo se i s Lucianom D'Alfonsom, predsjednikom Regije Abruzzo, kojega je s ciljem snažnijeg povezivanja regija pozvao u skoriji posjet HNŽ-u.

Boravak u Rimu Herceg je iskoristio je za susret sa Željanom Zovko, veleposlanicom BiH u Italiji, koja ga je upoznala s radom Veleposlanstva i aktivnostima koje provode kako bi omogućili bolju međusobnu suradnju između Italije i BiH, navodi se u priopćenju.