Dragan Čović se susreo s predsjednikom Kine Xi Jinpingom

Dragan Covic

Čović je zahvalio kineskom predsjedniku na pozivu za sudjelovanje u obilježavanju značajne obljetnice, te iskazao zadovoljstvo uzlaznom putanjom političkih odnosa BiH i Kine, kao i činjenicom da između dviju zemalja nema otvorenih pitanja.

Naglasio je da odnosi NR Kine i Bosne i Hercegovine predstavljaju primjer pravih prijateljskih relacija, te izuzetne suradnje u svim područjima zajedničkog djelovanja, koja se konstantno unaprjeđuje. Predsjedaavajući Čović je također istaknuo značaj interesa NR Kine za suradnju u sklopu inicijative "Jedan pojas - jedan put", kao važnog temelja za daljnji razvoj privrednih i svih drugih odnosa Bosne i Hercegovine i NR Kine.

Izrazio je potporu daljnjem unaprjeđenju zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata, kao i povećanju kineskih direktnih ulaganja u privredu Bosne i Hercegovine. Predsjednik Xi Jinping je zahvalio Čoviću na sudjelovanju u ovoj značajnoj obljetnici, te iskazao privrženost daljnjem razvitku i unapređenju međusobnih odnosa.

Istaknuo je da brojni potpisani sporazumi iz različitih oblasti daju povoljan temelj za produbljivanje suradnje, te da će kineska strana i dalje davati poticaj kineskim ulagačima da ulažu u Bosnu i Hercegovinu. Čović je zahvalio za iskazanu potporu i prijateljske riječi, te pozvao predsjednika NR Kine da u skorije vrijeme posjeti Bosnu i Hercegovinu, što je predsjednik Xi Jinping i prihvatio, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

FENA