Čović i Izetbegović bez dogovora o županijskim vladama

Izetbegovic - Covic

... Hercegovačko-neretvanske i Srednjobosanske županije, poručivši kako će razgovori oko toga biti nastavljeni.

- Moja je želja da što prije imamo vlast u Mostaru, odnosno HNŽ-u i SBŽ-u. Mislim da smo potrošili sve moguće vrijeme i zagovornik sam ideje da se to uradi odmah - kazao je u izjavi novinarima nakon sastanka predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Po njegovim riječima, HDZ će vrlo brzo donijeti stav o što bržoj uspostavi vlasti kako bi se počeli baviti konkretnim pitanjima, a ne, kako je kazao, raspravljati o vlasti već pola godine.

- Na nama je prije svega da obavimo još jedan krug razgovora sa svojim suradnicima kao i s trećom stranom koja trenutno nije ovdje - kazao je Čović.

Potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je kako na današnjem sastanku nije bilo vremena ulaziti detaljnije u bitna pitanja, da nisu uspjeli postići neki poseban dogovor te kako će se dogovarati dalje. Na pitanje je li glavni problem oko formiranja vlasti koliko će mandata dobiti DF, Izetbegović je kazao kako je SDA spreman jednu poziciju ustupiti DF-u te kako je sada sve na HDZ-u.

- Mi smo se nadali nekim koncesijama od HDZ-a barem u jednoj od te dva kantona, ali za sada nema te spremnosti pa vidjet ćemo - kazao je Izetbegović.

Također je kazao kako je formiranje vlasti bez DF-a moguće, ali kako to ne bi bilo dobro. - Mi imamo jednu tripartitnu vlast i u Federaciji i u kantonima i ja bih volio vidjeti da se ta struktura poštuje, dakle da imamo koliko toliko jednoobraznu vlast - kazao je Izetbegović.

FENA