Od četvrtka zahlađenje, ljetu je došao kraj...

vrijeme, vremenska prognoza, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, kiše, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, vremenska prognoza, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMSBIH, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, kiša, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, vremenska prognoza, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama
Od vikenda i veći dio sljedećeg tjedna moguće je da u pojedinim područjima bude neprimjereno svježe s obzirom na doba godine. Također, od četvrtka rastu mogućnosti da uz lokalnu pojavu kiše i pljuskova, bude i olujnog nevremena. Zanimljiva je izjava republičkog meteo zavoda iz Banjaluke od prije nekoliko dana o aktivnoj predstojećoj zimi po oborinama koja će biti malo toplija ili u okvirima prosjeka.

Dodaju da nisu isključena razdoblja od 5 do 10 dana s ekstremno niskim temperaturama i obilnijim snijegom.

S druge strane FHMZ iz Sarajeva još službeno ništa ne govori, dok meteo zavod iz Beograda i Zagreba još od 7. mjeseca ostaju ugrijani.

Tako bila objava za prošlu zimu nema snijega, nema jačih zahlađenja, pa je bilo i jačih zahlađenja te lokalno obilnog snijega u regiji.

Zavodi koji su dosljedni propalim teorijama globalnog zagrijavanja njima će uvijek biti topla cijela godina, kao i pojedincima tu koji se bave prognozama pa od ovog ljeta prave dramu pričajući o preko 50 dana vrućine, a tu istine nema - prenosi facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Najviše je pokazao 7. mjesec, sve ukupno velikih vrućina smo imali 20 dana velikih vrućina iznad 37°C, Hercegovina i Dalmacija i preko 25 dana.

Ljeto jest bilo vruće i ali dugo sigurno nije bilo, jer bilo je u okvirima vremena kada se i očekuje da će pokazati svoje čari. Ako ćemo govoriti o dugim toplim ljetima onda su to: 2012 kada je suša od proljeća potrajala do 10. mjeseca a šumski požari harali Balkanom 7., 8., i 9., mjesec. 2003, 1947., 1949, 1950., 1928., 1997, 1998., 1982. - Ovo su bila duga ljeta...

Još je neozbiljno pričati o zimi, jer će se tek od kraja ovog mjeseca moći reći nešto konkretnije.

Brotnjo.info