Poziv osobama koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Cim i Ilići u Gradu Mostaru

Mostar, cim, Ilići
...u Općinskom sudu u Mostaru, najdalje do 18.1.2016. godine - upis u zemljišnu knjigu provodiće se bez naplate sudskih taksi.

U sklopu provedbe Projekta registracije nekretnina, odnosno usklađivanja podataka katastra i zemljišne knjige u Federaciji Bosne i Hercegovine, Općinski sud u Mostaru je dana 13.11.2015. godine, pokrenuo, javnom objavom, proceduru uspostave i zamjene zemljišne knjige.

S tim u vezi, pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Cim i Ilići u Gradu Mostar da prijave svoje pravo na priznavanje vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama, najdalje do 18.1.2016. godine, u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Mostaru, u ul. Adema Buća br. 20, svakim radnim danom od 9:00 do 12:00 sati.

Osobe koje polažu pravo na nekretnine su dužne dostaviti dva primjerka dokaza svog vlasništva ili drugog prava, a u slučaju potrebe pribavljanja dodatnih dokaza, na njihov osnovan zahtjev rok će se produžiti najmanje za 90 narednih dana. Ovim putem upozoravamo da ako u produženom roku ne uslijedi dostava novih dokaza, zemljišnoknjižni uložak će se uspostaviti na osnovu do tada pribavljenih dokaza.

Također, pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u navedenim katastarskim općinama da provjere prijenos svoga vlasništva iz Knjige položenih ugovora i Knjige etažnog vlasništva u elektronskoj zemljišnoj knjizi kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišne knjige za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru "Projekta registracije nekretnina", provodiće se bez naplate sudskih taksi.

Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na adresu:

Općinski sud u Mostaru
Zemljišnoknjižni ured
Adema Buća br. 20
88000 Mostar

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:
1. Meadin Balavac, Rukovoditelj zemljišnoknjižnog ureda, tel: 036/580-864