FOTO  Mostar - Prema posljednjim informacijama iz mostarske Civilne zaštite vodostaj Neretve tijekom nedjelje u Mostaru je u opadanju.

„U jučerašnjem danu imali smo protok rijeke Neretve od 1410 metara kubnih u sekundi, a danas je tendencija opadanja, tako da u ovom trenutku, u 10 sati smo imali 1260 metara kubnih u sekundi i vjerujemo da će tendencija blagog opadanja biti i u narednim satima", kazao je Bešlić.

I dalje su sve nadležne službe vatrogasci, komunalna preduzeća, Crveni križa i CZ u punoj pripravnosti. Tijekom noći sa subote na nedjelju evakuirano je pet obitelji iz preventivih razloga, kazao je Bešlić istaknuvši kako u ovom trenutku ne prijeti velika opasnost građanstvu naseljenom uz Neretvu.

poplave

„Nema nijedne poplavljene kuće, imamo poplavljenih dijelova podruma, ali nema nijedne kuće i sa blagim padom vodostaja nadamo se da će situacija biti iz sata u sat bolja, jer informacije koje dobivamo su da je tendencija blagog opadanja", rekao je mostarski gradonačelnik.

Iako je bilo objava kako su u Buni i Blagaju poplavljenje kuće i gospodarski objekti, izlaskom na teren ustanovljeno je kako nije bilo poplava. Gradonačelnik Bešlić je izjavio kako će sve eventulane štete na kućama i gospodarskim objektima biti nadoknađene, ali sada je ravno o tome govoriti. Vodirteljioca Službe civilne zaštite Slavica Aničić dodala je kako mobilne ekipe Civilne zaštite na terenu prate situaciju i na raspolaganju s građanima ukoliko im je potreba njihova pomoć u slučaju evakuacije.

Grad Mostar

Foto: promediaphoto