FOTO  Mostar: Policajci su me brutalno tukli, moji prijatelji nisu napali policijsku postaju

tuče mostar, Policijski dužnosnici, Buna
Podsjetimo, iz policije su već ranije rekli kako je Andrija pravio nered u kafiću Pržina na Buni te da su ga odveli u postaju nakon što je pri intervenciji udario policajca, a da su on i njegovi prijatelji potom pravili nered u policijskoj postaji i tamo sve porazbijali. Ipak, Andrija kaže da on nije pravio nikakav nered u kafiću Pržina, te da se kasnije inventar u policijskoj postaji polomio jer su ga policajci tamo tukli i bacali ga, a njegov prijatelj Martin Miličević kaže da je on došao u postaju samo kako bi mu pomogao.

"Ja sam u nedjelju svratio na piće u taj kafić, tu je došlo do tučnjave u kojoj ja nisam sudjelovao, potukli su se konobar i jedan gost, netko je nekog čak udario bocom u glavu. Brzo su došli policajci, a čim su ušli, ovaj jedan je krenuo na mene iako ja nikakve veze s tim incidentom nisam imao. Postoji hrpa svjedoka koji će potvrditi da ja ništa nisam radio. Ipak, ovaj policajac je krenuo na mene vičući: ‘Što ti ovdje opet praviš probleme, policajci su mene otprije imali na piku.' Ja sam mu rekao da nikakav problem ne pravim, a policajac je meni opsovao majku i tu je došlo do gužve. Mene su napali, svezali su me lisicama, bacili su me na policijski auto dok sam bio svezan. Dvojica su me krvnički udarali, čitav policijski auto je bio u krvi koliko su me tukli, hauba je bila crvena", govori Andrija, dodajući da je tu kada su ga ubacili u auto pokušao izići iz njega i pobjeći s druge strane, ali su ga uhvatili i nemilice tukli.

Kaže da su ga i kasnije čitavim putem, dok su ga svezanog vozili u marici u policijsku postaju, udarali šakama po glavi, a da su ga kasnije nastavili udarati i u policijskoj postaji, a tu su mu pokušali pomoći njegovi prijatelji Martin Miličević i jedan maloljetnik. Miličević kaže da je laž da je on nasilno upao u policijsku postaju i tamo sve razbijao, već kaže da je ušao u policijske prostorije kako bi spasio Andriju od batina.

"Ja sam te večeri bio na posve drugom mjestu, uopće nisam bio u tom kafiću, ali sam čuo da su policajci uhitili Andriju. Otišao sam tada do policijske postaje da vidim što se s njim događa. Pitao gdje je on, a policajac mi je rekao da tu nitko nije doveden i da nitko nije priveden. Ja sam tada već krenuo ići dalje od policijske postaje, ali tada sam vidio kako Andriju dovode krvavog. Tukli su ga i ja sam ušao u policijsku postaju da to zaustavim. Tu je nastao sav taj nered i polomljen je inventar. Sa nama je bio i ovaj maloljetnik, njega su policajci istukli. Slomili su mu zub, ima veliku masnicu preko čitave glave. Ja sam samo pokušavao spriječiti da tuku Andriju, govorio sam im: ‘Nemojte ga tući, vidite da je vezan', tu sam stao između njih i sada su mene optužili da sam ometao službenu osobu, a ja sam ih samo ometao da ga tuku", tvrdi Miličević.

On i Andrija Blažević kažu da se boje da će im policajci sada smjestiti za više nedjela kako bi prikrili svoju brutalnost. Podsjetimo, iz policije su već rekli kako će teretiti Blaževića, Miličevića i njihovog maloljetnog prijatelja za kaznena djela napada na službenu osobu. "Mene je policajac udarao pet puta šakom u glavu, a sada me tereti da sam mu ja ozlijedio tu šaku. Na teret mi stavljaju da sam ozlijedio trojicu policajaca, bojim se da mi sve to ne ‘napikiraju'", kaže Andrija.

On je dodao kako će se konzultirati s odvjetnicom oko toga hoće li podnositi prijavu protiv policajaca, za koje je dodao da su mu uskratili i liječničku pomoć. "Kada je izbio čitav taj incident pred kafićem, došla je Hitna. Kada su mene vidjeli krvavog, iz Hitne su me htjeli voziti u bolnicu, ali policajci im nisu dali, već su me vozili u postaju, gdje su me dalje tukli", rekao je on, dodavši da su mu čak zaplijenili i automobil, iako mu nije jasno pod kojim osnovama. Pokazao je i brojne modrice po tijelu te slomljen nos.

Dnevni list