I dalje na snazi narančasti meteoalarm za Mostar

meteoalarm, crveno upozorenje, kiša, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, prognoza vremena, vremenska prognoza, ciklona, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, meteoalarm, žuto upozorenje, vremenska prognoza, zahlađenje, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, poplave, poplave neretva, kiša, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na prometnicama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, kiša, listopad, poplave, stradali od poplave, poplave neretva, polave, vodostaj, stabilizacija, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na

... po kvadratnom metru po podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda.

U Mostaru je u protekla 24 sata palo 86 litara kiše po kvadratnom metru. Vodostaj rijeka je u znatnom porastu. Na magistralnoj cesti M17 u naselju Potoci vozi se usporeno zbog izlijevanja vode sa okolnih planina na cestu.

Vodostaj Neretve u gornjem toku,  na području Glavatičeva trenutno iznosi 2,48 metara, dok je redovno obavještavanje stanovništva na 1,60 metara. U Konjicu vodostaj iznosi 3,42 metra.

Civilna zaštita Čapljine upozorilila je da se otežano promet po cestama u Gabela Polju zbog izbijanja podzemnih voda. Tamošnji vatrogasci su imali i najveći broj intervencija kada je riječ o ispumpavanju vode iz objekata i uklanjanja odrona s puteva.

Zbog odrona na dionici M 17 Konjic-Jablanica u mjestu Ostrožac, promet se odvija usporeno jednom trakom naizmjenično.

Foto: Ilustracija