Meteorolog koji je predvidio poplave: Stiže nova opasnost

poplave, poplave, meteorolog, najava, snijeg, poplave, Iz Hrvatskih voda, rajevo selo, Pucanje nasipa, poplave, Bijeljina
...prenosi portal "Web-tribune.com".

Kovačić kaže da će s porastom temperatura doći nova opasnost. Dva dana prije katastrofe koja je pogodila Balkan, a najviše Srbiju i Bosnu, upozorio je na dolazeću opasnost, ali, nažalost, nadležne službe to nisu shvatile ozbiljno.

I pored 48 sati prednosti u odnosu na katastrofu, upozorenja nisu pokrenula pripreme za nadolazeću opasnost. Meteorolog sad tvrdi da mjesta za opuštanje nema, jer će najavljene  temperature od oko 30 stupnjeva donijeti novu opasnost.

Kad se velika količina snijega u Bosni otopi, donijet će isti ili gori efekat od ovog koji sad imamo.

- Mene bode u oči ova velika količina snijega na planinama Bosne, jer uz otopljenje koje stiže, a moglo bi biti i izraženije sledeći tjedan, sve to će se naglo topiti i aktivirati sezonske planinske potoke i rječice, samo se nadam bez većih posljedica - kaže Kovačić.

U Srbiji se očekuje da će, u mjestima koja su pogođena velikim poplavama, uslijed velike temperature doći do nadprosječnih isparavanja, što će utjecati na pojavu lokalnih pljuskova.

Telegraf.rs