FOTO  Nova slikovnica FLIPKO – avanture; autora Pere Petrušića i akademskog slikara Ernesta Markote

Flipko , slikovnica

. Predstavljamo Vam novu Flipko slikovnicu koja najmlađim donosi zanimljivu priču o Flipku. Autori su imali želju da najmlađima ponude nešto novo i zanimljivo, a istovremeno korisno došli su do ideje da Flipko - flips dobije svoju slikovnicu.
Flipko slikovnica je nastala kao rezultat dugogodišnje suradnje dječjeg pisca Pere Petrušića kojeg je Flipko - flips osvojio na prvu. Naime, kako sam autor navodi prvo su ga osvojili vrhunski Flipko proizvodi, koji su potaknuli veliki interes o samom načinu nastanka proizvoda, i na kraju simpatični tuljan Flipko je potaknuo ideju da se ispriča priča o njemu. Autor je uvjeren da najmlađe zanima kako nastaje Flipko-flips,te vjeruje da će djeca uživati čitajući ovu priču.

Djeca se lakše koncentriraju listajući slikovnicu na način da povezuju slike s tekstom, jer slike koje dijete gleda pridonose boljem razumijevanju sadržaja. Da Flipko slikovnica bude još zanimljivija, življa i puna boja zaslužan je akademski slikar Ernesto Markota i grafički dizajner Mario Matić. Naš ilustrator kaže da je uživao ilustrirajući priče o Flipku, upoznajući zabavne likove te posebno ističe mudrost starog Leona.

Smatramo da se svatko sjeća barem jedne priče iz djetinjstva i nadamo se da će naši najmlađi, a i oni stariji uživati u Flipkovoj avanturi, te se jednog dana sjećati Donija, Bonija, Mikija te starog Leona.

Flipko je ovog ljeta proslavio svoj prvi rođendan i uskoro kreće u svoju avanturu druženja s malim prijateljima na raznim događajima za djecu te vrtićima. Ekipa iz vrtića se posebno veseli posjeti Flipka jer ih uvijek razveseli svojim proizvodima, loptama, te sad zanimljivom Flipko slikovnicom.

Flipko će u svojoj avanturi predstaviti slikovnicu Flipko avantura u vrtićima u Čitluku, Čapljini, Ljubuškom, Neumu, Mostaru, a plan je da se Flipko avantura nastavi i u ostalim gradovima u Bosni i Hercegovini. Također ova slikovnica će se dijelit u svim velikim trgovinama, kupnjom proizvoda flips možete dobit slikovnicu ito besplatno.