Marin Topić: Kalif umjesto Kalifa

marin topić

Dao je njihov plan stvaranja Islamske države u sljedećih pet godina, točno kako je zlikovac Tito imao petogodišnji plan. Vidim da je u tu državu pripojio Austriju, Mađarsku i Socijalističku Republiku Hrvatsku. Očito je puno gledao seriju Sulejman Veličanstveni. Mislim da je i Španjolska pripojena, sve dokle je Islam nekad došao na konjima i umalo ih osvojio.

Marin Topić/pogled.ba

Beč nikada nisu osvojili zahvaljujući poljskom kralju Janu III. Sobjeskom, koji je porazio Turke davne 1683. godine. No, svako zlo nije samo za zlo. Meni je sada drago da tu pripada i Republika Hrvatska i da će Hrvati iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine ponovno nakon 22 godine živjeti u jednoj državi. Više nas granica neće dijeliti i nećemo čekati do dva sata na graničnom prijelazu Doljani. Ljudima je ovo malo smiješno, ali sam zločinac Tito je govorio kako će prije Sava poteći prema Zagrebu nego Hrvatska dobiti državu, pa Hrvatska sada ima državu pa vidjet ćemo dokle.

Ne mogu tvrditi da će taj gospodin to napraviti za pet godina, ali poznajući kršćansku Europu koja je izgubila svoj kršćanski i kulturni identitet, mislim da će on to uspjeti lako i bez kušluma, kako je govorila Biljana Plavšić. Kršćanstvo je u Europi gotovo zamrlo, a ljudi koji prakticiraju kršćanstvo i imaju 4-5 djece, smatraju se budalama. Legalizirano je sve ono što je protiv kršćanskih i biblijskih vrijednosti. Al-Baghdadi će puno veće probleme imati u islamskom svijetu, jer svaki veliki vezir hoće biti Kalif umjesto Kalifa.

Prva snimka njegova govora u džamiji gdje nosi sat, kažu skup, pa i nije nešto posebno, oko 5000 funti, ali indikativno je kako je isti sat nosio James Bond, naš legendarni junak, ja bih rekao iz stvarnosti, a ne iz filma. Ja mislim da je njemu to certifikat, ili ono što zatvorenici nose na nozi kada ih prate, možda su njemu stavili na ruku. Kako bi stalno bio u vezi sa svojim nalogodavcima. A tko su nalogodavci, stvarno ne znam, ali plan je jako zanimljiv i mislim da ga ozbiljno treba shvatiti.

Poznajući ove prilike od potpisa Daytona, u Sarajevu se pravi neki oblik Kalifata. Sve ove moćne zemlje gdje je Islam na vlasti, forsiraju socijaldemokratske stranke, što je nelogično jer su oni ateisti. Ali njima je najlakše preko njih doći do vlasti, jer oni će za sto lira u sto vira. Ovdje su na vlasti komunisti, u Hrvatskoj komunisti. Samo se sjetimo 90-ih godina kada nisi mogao ući u crkvu od komunista i kada nisu znali kakav je red na misi. Ima jedna legendarna anegdota kada su jednom komunističkom omladincu pružili mir s tobom, a on je mislio da se radi o upoznavanju, te je odgovorio „Ja sam Neven Tomić".

Hrvatski vitez mr. Mate Boban

Jučer je napunjeno 17 godina od smrti hrvatskog viteza, predsjednika Hrvatske Republike Herceg Bosne, magistra Mate Bobana. On je tri godine nakon smjene naprasno umro, a zanimljivo godinu dana i dvije nakon njega, isti oni koji su ga smijenili isto su naprasno umrli i Gojko Šušak i Franjo Tuđman. Sva tri čovjeka su najzaslužnija za obranu i stvaranje hrvatske države. S tim da su ova prva dvojica stvorila Republiku Hrvatsku, a mi smo Hrvati izručeni sarajevskom Kalifatu. Mate Boban je potpisao svaki međunarodni plan, samo nije htio potpisati da se ukine Herceg Bosna. Jer to bi bio povijesni nonsens, to bi bila prva republika na svijetu koja se samovoljno ugasila. I normalno da je smijenjen i nakon tri godine je ne mogu reći umro, prije bih rekao crko. Crko od jada i muke vidjevši kamo to sve vodi. Tada su na vlast došli hrvatski veziri koji su uvijek htjeli biti Kalifi umjesto Kalifa. Samo nisu to htjeli biti '92. godine, kada je trebalo krvlju braniti hrvatstvo na ovim prostorima, nego su čekali nalogodavce. I onda nam odjednom nakon velikog Mate Bobana, iz Doboja dolazi neki Krešimir Zubak za predsjednika Herceg Bosne. Čovjek koji je bio u Armiji BiH i komunistički sudac koji je sudio Hrvatima, i odjednom on treba biti predsjednik Herceg Bosne pored toliko hrvatskih kadrova koji su slijedili Matu Bobana. Mi smo to morali prihvatiti i nitko se nije pitao odakle je došao ni tko ga je poslao. Neki kažu, pošto je iz miješanog braka, da je iz Beograda, a ja mislim da ga je poslao isti onaj koji je poslao al-Baghdadija da pravi Veliki Kalifat. Evo 20 godina Krešimir Zubak radi na destrukciji hrvatskog nacionalnog bića u Bosni i Hercegovini. Prve ljude Herceg Bosne odmah po dolasku je smijenio i nema ih nigdje u političkom životu, a Zubak nikada življi i sada pravi treću platformu kojom bi definitivno dekonstituirao i istjerao Hrvate iz Bosne i Hercegovine. E, moj dobri Mate, neka ti je laka hrvatska zemlja, ali kako nam ovi pripremaju, ne daj Bože da ne budemo morali tvoj grob iz Gorice premještati preko granice. Jedini nam je spas ako Kalifat bude i u Hrvatskoj pa nećemo morati, neće nas granice više dijeliti. „A Hrvat je mio bilo koje vjere bio". Kako je tvrdio dr. Ante Starčević čije političke nebuloze od prije 150 godina neki i danas slijede. Jako su trendy.

Devet slova jedne riči

Sada ću samo završiti s onim što me je naljutilo prošli vikend. Gledao sam Splitski festival koji, otkada znam za sebe, kultni je festival hrvatske glazbene kulture. Meni je drago da Hrvatska i Split ponovno idu udesno. U Splitu su trenutačno komunisti na vlasti koji osjećaju da neće još dugo. Na televiziji sam vidio da je bina na Prokurativama stavljena na desnu stranu, pa sam pomislio da hoće da nam malo ugode, ali sam nakon pet minuta shvatio da mi se od takve scene manta. Imam doživljaj da se neki brod nasukao na Prokurativama, a po palubi pjevači i mornari plešu i pjevaju. Ali istina je sasvim druga, taj je komunista Baldasar gradonačelnik Splita htio da svi komunisti sjede u prvom redu tako da je ovaj prvi red na Splitskom festivalu ušao u Guinnessa, bio je dug više od 100 metara. Pa dajte, tjerajte te komuniste, gradite normalni splitski festival i vratite binu na centralni dio. Jer ako ne zatjerate komuniste, alternativa vam je Veliki Kalifat, pa će Vam Al-Baghdadi otvarati Dubrovačke igre i Splitski festival, a Rade Šerbedžija će vam igrati Sulejmana Veličanstvenog na Brijunima. A ni to ne bi bila tragedija da vam neće Vesna Pusić biti sultanija Hurem.

I na kraju nešto lijepo. Stara je hrvatska izreka „pjesma nas je sačuvala i njojzi hvala" i onda neka ide pjesma od hrvatskog anđela pjevača Vinka Coce koji s anđelima pjeva svojoj dragoj Hrvatskoj.