Zdravko i Zoran Mamić za sada ostaju u Sloveniji

Zdravko Mamić, pjesma, Zdravko Mamić, braća mamić, USKOK-ove optužbe, uskok, Zdravko Mamić, svadba
Prema priopćenju Uskoka, njih dvojica osumnjičena su da su počinila kaznena djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a uz njih se sumnjiči i službena osoba Porezne uprave. U četvrtak su djelatnici Uskoka provodili, kako je navedeno, "hitne dokazne radnje" te su pretreseni stanovi, odnosno kuća braće Mamić, ali i prostorije Dinama te Hrvatskog nogometnog saveza.

I nakon što se cijelo poslijepodne u petak očekivao njihov povratak u Zagreb iz Slovenije, gdje se nalaze na pripremama s ekipom Dinama, jer je priopćenjem iz Dinama navedeno da njih dvojica odmah kreću prema Zagrebu, oko 18 sati Zdravko Mamić izjavio je kako će se odazvati pozivu policije, ali u nedjelju navečer.

Mamić je kazao kako će do nedjelje navečer ostati u Sloveniji i raditi na programu treninga s momčadi Dinama. Istaknuo je kako je važan program rada ekipe zbog kojega su na pripremama, "jer, ipak, riječ je o momčadi koja mora za tjedan dana predstavljati Dinamo u Europi." Istaknuo je kako su doista htjeli krenuti prema Zagrebu, međutim odvjetnik Čedo Prodanović, koji je automobilom došao po njih dvojicu, savjetovao ih je da u Sloveniji ostanu do završetka priprema. Zdravko Mamić kazao je da u Sloveniju stiže i njegova odvjetnica Jadranka Sloković (Prodanović je Zoranov odvjetnik) te obećao da neće doći do promjene plana i da će njih dvojica u nedjelju navečer "biti dostupna svim tijelima."

 

Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv četvorice okrivljenika

 

Uskok je u petak već obavio razgovor s djelatnikom Porezne uprave, koji im je navodno pomagao u nekim kaznenim djelima. HRT je objavio kako je riječ o Milanu Pernaru iz Sesveta.
Vrbanović na razgovoru u Uskoku

"Predmet obrade" u ovom slučaju je i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović kojega je odmah nakon povratka u Hrvatsku (iz Bakua) dočekala policija i odvela na razgovor. Njega su sinoć ispitivali i u sjedištu Uskoka. Vrbanovićev odvjetnik Darko Maržić kazao je novinarima kako je njegov klijent potpuno opušten "jer to je tema koja je stara sedam, osam ili više godina." "Ta tema je od strane Porezne uprave, policije itd. u Dinamu istraživana davno, davno, davno, tako da tu nema apsolutno ničega novoga čega bi se on bojao ili osjećao bilo kakvu nervozu. Nemojmo zaboraviti, on je pravnik po zanimanju, rekao bih odličan pravnik, tako da on jednostavno ne bi radio nekakve, prema mojoj procjeni, smiješne pogreške, bilo po pitanju poreznog prava ili građanskog prava", kazao je Maržić za Novu TV.