Zagreb se priprema za oluju: Besplatno parkiranje u garažama

Prva bi na udaru trebala biti Istra. Turisti koji borave u tamošnjim kampovima obaviješteni su o neveremenu.

Nevrijeme se večeras ili noćas očekuje i u Zagrebu. Zbog nevremena i moguće tuče, prema preporuci zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, a u organizaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Zagrebačkog holdinga, od 17 sati do sutra u 12 sati građanima je osigurano besplatno parkiranje u javnim garažama Tuškanac, Svetice, Langov trg, Petrinjska, Kvaternikov trg, Gorica i Rebro.

Također, građani će automobile moći besplatno parkirati u trgovačkim centrima: Interspar (Retkovec), Arena Centar (Lanište), Metro (Jankomir i Sesvete) te Avenue Mall (Novi Zagreb) i Plodine.

Zbog jakog nevremena koje se tijekom poslijepodneva i noći očekuje na području Zagreba, gradski Ured za upravljenje u hitnim situacijama pozvao je građane da zaštite vozila, zatvore prozore te spuste rolete.

Nevrijeme u Sloveniji: Gromovi zapalili dvije kuće

Podsjećajući na prognozu servisa Meteoalarm, prema kojoj zagrebačko područje s 50-postotnom do 80-postotnom sigurnošću očekuje jako nevrijeme, Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljenje u hitnim situacijama, izrazio je nadu da je prognoza ipak pogrešna. No ako i bude nevremena, nema razloga za paniku, naglasio je, dodajući da građani u slučaju potrebe uvijek mogu zvati Centar 112.

Naše su službe u pripravnosti, no ne može se istodobno intervenirati na svim mjestima, već prema listi prioriteta, reko je i dodao kako su im na raspolaganju vatrogasne postrojbe, HGSS i speleolozi.

HRT.hr