WikiLeaks Hrvatska uskoro počinje objavljivati afere

Tu je stranicu, na adresi wikileaks.hr, osnovao Dean Golubić po uzoru na ‘originalni' WikiLeaks, a dokumente koje posjeduju, kaže Golubić, imaju veze s aferom oko Ive Sanadera te njegovim suradnicima
Kandidat za predsjednika

 

Dean Golubić, 27-godišnji diplomirani kriminalist, dosad je bio najpoznatiji kao najmlađi kandidat za predsjednika - sudjelovao je 2009. u utrci za mjesto na Pantovčaku. Nakon što se razišao s HDZ-om, osnovao je svoju stranku, Nacionalne demokrate, a sad se posvetio WikiLeaksu Hrvatska.

- Htjeli smo napraviti u Hrvatskoj ono što je napravljeno u svijetu. Pogledamo li što su naši političari učinili u posljednjih 20 godina, dobit ćemo više materijala i informacija nego što možda cijeli svijet može proizvesti. Bilo je vrijeme da netko iznese istinu, da se napravi ovakav portal kojem će se ljudi moći obratiti. Moći će s nama kontaktirati, iznijeti dokaze koje imaju, bez laži i skrivanja. Poslati nam materijale, potkrijepljene dokazima koji će se objaviti, a sve potpuno anonimno, bez straha da ćemo im odati imena - rekao je Golubić za Večernji list.

Boji li se da će ga stići sudbina Assangea, odnosno sudski progoni zbog dokumenata koje namjerava objaviti?

- Ne. Ako netko želi, može te progoniti za bilo što - odgovara.

hina