Više od pola milijuna kuna vrijednu drogu sakrio u podvozje automobila i pokušao je prošvercati u Hrvatsku

droga, švercanje, Hrvatska
roga je bila dobro skrivena u podvozju automobila albanskih registracijskih oznaka što se u petak ujutro pojavio na ulazu u Hrvatsku. Bilo je oko 5.40 sati kada je 34-godišnji državljanin Albanije pokušao tim automobilom preći Karasoviće.

No, policajci su tijekom kontrole posumnjali da se radi o pokušaju krijumčarenja droge, pa je s nalogom Županijskog suda u Dubrovniku obavljena detaljna pretraga automobila.

Vozač je uhićen

Skrivenih u podvozju pronađeno je 20 paketa s gotovo 11 kilograma marihuane. Da je završila na tržištu postigla bi vrijednost od oko 600 tisuća kuna.

Albanac je uhićen, te ga očekuje prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, potvrđeno je večeras u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Karasovići su prijelaz koji šverceri često koriste za pokušaje krijumčarenja razne vrste droge u Hrvatsku. Na gotovo isti ovakav način, par iz Albanije pokušao je prije nešto više od dva mjeseca unijeti u Hrvatsku gotovo identičnu pošiljku marihuane. I njima su policajci i carinici drogu zaplijenili.

telegram.hr