Veliki prosvjed branitelja u Zagrebu: Ne idu dok Matić ne da ostavku

Zagreb, prosvjed, branitelji, Fred Matić, branitelji, branitelji, prosvjed, zahtjevi, Zagreb
Prosvjedi se nastavljaju i danas. Ne odustaju od svojih zahtjeva, kažu, te traže ostavke ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i Bojana Glavaševića. Žele promjenu politike sustavnog omalovažavanja i podcjenjivanja ratnih veterana te suptilnog eliminiranja putem novog zakona o braniteljima u čiji uvid nemaju pravo.

Među okupljenima i onima koji su spremni pružiti potporu braniteljima ispred Ministarstva u ponedjeljak su bili i pripadnici specijalne policije, brojni Tigrovi, Gromovi, varaždinske Pume te brojni članovi braniteljskih udruga, a danas će im se pridružiti i Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade ''VUKOVI" koja će, kako je objavljeno na Facebook stranici portala Braniteljski.hr, poslati prvu skupinu branitelja iz Like na prosvjed u Zagreb.

Udruga veterana 4. gardijske brigade Split također je odlučila podržati prosvjednike pa organizira odlaska u Zagreb 23. listopada:

"Udruga veterana 4. gardijske brigade, specijalne policije BATT, Udruga udovica, Udruga logoraša, Hvidra Split i sve ratne postrojbe proizišle iz Domovinskog rata zbornog područja Split pozivaju svoje pripadnike da se jave u svoje udruge ili u udrugu 4. gardijske brigade od 08.00 - 16:00 sati na tel: 021/771-554Polazak na skup podrške u Zagreb je u četvrtak 23. listopada u 05. sati ujutro ispred udruge veterana 4. gardijske brigade, Ruđera Boškovića 25. u Splitu."

Podsjetimo, Glavašević je 26. rujna, tijekom okruglog stola u organizaciji Europskog doma Vukovar te Documente, izrekao šokantne riječi o tome kako sumnja kako branitelji imaju PTSP te ih, čitajući između redaka, optužio kako zloupotrebljavaju svoje ionako jadne benificije poput invalidnine i mirovina, a na te teške riječi reagirao je predsjednik HRVI-ja Đuro Glogoškom. Ono što je pogotovo naljutilo branitelje jest što je Glavaševićeva izjava išla u smjeru izjednačavanja žrtve i agresora, a podržana je od strane ministra Matića i ostale vladajuće elite. Na Glavaševićeve riječi je reagiralo sveukupno 25 braniteljskih udruga koje su potpisale otvoreno pismo i poslale ga ministru Matiću.

dnevno.hr