Uživajte u idućih nekoliko dana. Najavljeno kada stiže jesen i pogoršanje...

plaža, drvenik , more, ples, ljeto, vremenska prognoza, pogoršanje vremena

Iako je na nekim mjestima, i na Jadranu i u unutrašnjosti, u proteklih sedam dana palo više kiše od mjesečnog prosjeka, došao nam je novi val velikih vrućina.

Ploče, Šibenik i Makarska bili su tijekom srijede najtopliji gradovi u Hrvatskoj. Živa je u hladu pokazivala vrućih 32°C u najtoplijem dijelu dana.

Toplo i suho vrijeme prevladavat će idućih tjedan dana, a temperature zraka će ponegdje prelaziti i vrlo vrućih 35 Celzijevih stupnjeva, piše Crometeo.

Danas tijekom jutra će se razići magla i niski oblaci, koji su ponegdje u unutrašnjosti, i prilično će zatopliti. Vjetar će biti uglavnom slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 27 do 33 °C, u gorju mjestimice malo niža.

U petak će biti pretežno sunčano i u većini krajeva vruće. U unutrašnjosti ponegdje umjerena naoblaka, osobito ujutro kada mjestimice može biti i magle. Vjetar većinom slab, na Jadranu u noći i ujutro ponegdje uz obalu umjerena bura, a danju zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura između 14 i 19, na moru od 19 do 24. Najviša dnevna uglavnom između 28 i 34 stupnjeva Celzijusa.

Već za vikend će temperature u Zagrebu prelaziti 30 stupnjeva, a u ponedjeljak bi se živa na termometru mogla popeti na 33. Slično će biti i u Slavoniji i Baranji te u Međimurju.

Za one koji su čekali kraj kalendarskog ljeta za odlazak na more vijesti su dobre. Idućih tjedan dana bit će sunčano, a srednji Jadran bit će najtopliji s temperaturama do 34 °C.

Iako je za točnije prognoze prerano, meteorolozi nagađaju da je ovo zadnji ovogodišnji toplinski val. Promjena vremena moguća je u iduću srijedu ili četvrtak kad bi moglo započeti razdoblje svježijeg i promjenjivog vremena.

jutarnji list