Uhićena Šibenčanka (22) koja je naručivala 'speed' s Deep Weba

pljačka banke, pljačka, lopovi, Kredo banka, crna kronika, Branka Pavošević, Ivo Sanader, uskok, crna kronika, imigranti, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, droga, droga, heroin, uhićenje, Split, crna kronika, Metković, Ploče, krađe, crna kronika, studentica, Split, silovanje, policija, uhićenje policajca, fotografije, crna kronika, ubojstvo, Zagreb, tragedija, KB Dubrava, supružnici, pokušaj ubojstva, Divljanje supružnika, teško objašnjivi incident, dobitnika zlatne medalje za proizvodnju meda, vozačica, U prometnoj nesreći, lakše ozlijeđen, prometna nesreća, poginuo vozač, Opća bolnica u Karlovcu, na državnoj cesti D 1, Božo Petrov, Metković, gradonačelnik Metkovića, Policijski presretač, na autocesti A4, Mobilni tim prometne policije, silovanje, konobar, Hvar, crna kronika, knin, drama, Policijski dužnosnici, teška prometna nesreća, pogibija, napadač, navijači, Policijski dužnosnici, pomoć, bijelo roblje, Hrvatska zemlja, pokušaj ubojstva, Policijski

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 22-godišnjakinja od početka lipnja do prvog dana rujna ove godine u dva navrata naručila na internetu ukupno 75 grama ‘speeda' i to jednom 25, a onda i 50 grama. ‘Takozvani ‘Deep Web' je nekomercijalni internet prostor kojem se ne pristupa klasičnim pretraživačima poput Googlea, a na kojem cvate ilegalno tržište droga. Slično kao što se pazari na eBayu, tamo se prodaje droga i druga ilegalna roba poput oružja, ukradenih umjetnina, a moguće je naručiti i nečije ubojstvo.

Policija je ‘provalila' tu priču nakon što su u srijedu oko 20,45 sati navečer zatekli 22-godišnjaka u Šibeniku u posjedu 5,2 grama marihuane, a kod njegove vršnjakinje još 0,3 grama ‘trave'. Po nalogu Županijskog suda pretražili su njegov stan i tamo pronašli još 5,9 grama marihuane i 17,1 gram amfetamina ‘speed' te digitalnu vagu s tragovima bijele praškaste tvari.

Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je mladić u najmanje sedam navrata prodavao drogu konzumentima s područja Šibenika, a da je 22-godišnjakinja taj ‘speed' naručila na internetu i tako posredovala u nabaci te droge.

Oboje su uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predani pritvorskom nadzorniku do nastavka kaznenog postupka.

Hina